călătorii

8 LUCRURI DE ȘTIUT ÎNAINTE DE A PLECA ÎN CAMBODGIA

angkor wat

În Cambodgia am ajuns puțin, legând 3 zile de vizitat zona Siem Reap, unde se află templele Angkor Wat, de excursia din Vietnam. Așa că nu am multe informații preliminare despre care să vă spun, pentru că nu am apucat să descopăr prea mult din țară.

1. Viza

Viza și aici este o formalitate și se obține online. Costă 35 dolari și îți vine în două-trei zile pe mail, dar trebuie să o ai printată la intrarea în țară.

2. Telefonul

Deși inițial am zis că nu îmi mai iau sim local pentru cele 3 zile, până la urmă am decis să o fac pentru că era 5 dolari și aveam net nelimitat.

3. Banii

Ca turist, în Siem Reap, cel puțin, poți trăi liniștit doar cu dolari, fără să vezi banii locali. Prețurile sunt afișate în dolari, nu în rieli. Însă dacă plătești în banii lor, uneori s-ar putea să fie ceva mai ieftin. Bine, acum depinde și ce curs de schimb ai avut. Însă, dacă plătești cu o bancnotă mai mare de dolari, s-ar putea ca restul să îl primești în rieli.

4. Oamenii

Cambodgienii sunt proveniți din populație indiană la origini, limba lor are rădăcini sanscrite și sunt buddhisti convinși.

5. Steagul

De fapt, steagurile. Pentru că au 3 steaguri. Unul este cel oficial internațional, care îi reprezintă în lume. Al doilea este cel al regelui, iar cel de-al treilea este steagul buddhismului. Și peste tot pe unde e rost de pus un steag, ei pun 3 de fapt.

6. Prizele

Sunt normale, nu ai nevoie de adaptor.

7. Mâncarea

Are influențe chineze și thailandeze.

8. Prețurile

Mi-au părut o idee mai mici ca în Vietnam, dar și aici depinde mult de ce cumperi. Iar târguirea e și mai aprigă aici. Mai pe românește, poți să ceri un preț nesimțit de mic și sunt șanse mari ca ei să accepte până la urmă. De uneori chiar ți-e și rușine să le dai așa puțini bani, pentru că par cam amărâți.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.