călătorii Diverse Video

CE SĂ MĂNÂNCI ÎN VIETNAM

mancare vietnameza

Lumea mi-a spus: „o să îți placă mult în Vietnam”, „vai ce mâncare bună au” și tot așa. Mi-a plăcut în Vietnam, dar nu extrem de mult. Însă mâncarea, dacă nu era supa pho cu care să mă delectez aproape zilnic, nu aș fi fost prea fericită.

Mâncarea vietnameză are multe supe cu tăieței, multe fructe de mare și pește, mai ales uscat, deserturi mai mult lipsă și vagi influențe franceze. Prețurile sunt ceva mai mici ca la noi, însă nu mult mai ieftin.

Fructele sunt multe și gustoase. Bucuria mea tropicală, nucile de cocos, nu lipsesc nici de aici.

Ceea ce nu mi-a plăcut este că foarte multe feluri de mâncare sunt foarte dulci. Unele arată dulci de la prima privire, nu trebuie să le guști. Așa că am încercat să testez chestii care bănuiam că ar fi ok pentru gustul meu din lunga listă de mâncăruri vietnameze pe care mi-o făcusem de acasă.

Și realizez acum, scriind asta, că nu am filmat și bun-urile, acele chifle gătite la aburi, pufoase și umplute cu chestii, de cele mai multe ori carne tocată, pe care le găsești în general la mâncarea stradală.

Vă las mai jos vlogul cu ce să mănânci în Vietnam.

Probabil că cel mai interesant moment culinar a fost, însă, cel în care am înghițit, pentru că nu pot să spun că am mâncat, un vierme de cocotier viu, în Delta Mekongului.

Las mai jos și dovada, în caz că vrea cineva să încerce când merge în Vietnam.

ATENȚIONARE: videoul conține imagini care vă pot afecta emoțional. :D

Despre ce trebuie să știi înainte de a pleca în Vietnam, aici.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.