călătorii decadenţa gustului

FOOD EXPERIENCE LA BĂILE GOVORA

tabara de gatit

Nu reușesc să ajung în toate edițiile Food Experience, deși mi-ar plăcea, pentru că sunt niște activări tare drăguțe. De data aceasta, însă, am reușit să merg în ediția de Paști, desfășurată la Palas Hotel din Băile Govora. Până acolo am fost șofer, la volanul unui Peugeot 5008 și, ca de fiecare dată când conduc un Peugeot, a fost o experiență confortabilă și plăcută.

Am fost surprinsă să descopăr un hotel impozant, ce mi-a adus aminte de un serial care mi-a plăcut foarte mult, Gran Hotel. O clădire de la 1917, complet renovată, cu aproape 200 de camere, centru SPA, dar și de tratament, cu piscină exterioară și piscinuță interioară, cu camere mari, un restaurant unde ți se servesc toate mesele (cu mâncare chiar foarte bună!) și o terasă ce privește spre pădure. Iar bucătăria în care ne-am făcut de cap, fără să le încurcăm deloc pe doamnele de acolo, este una de proporții.

În prima zi am avut un pic de program turistic, pentru a explora obiectivele locale. Așadar, în caz că vreți să trageți o fugă la Băile Govora, iată ce puteți vedea prin zonă:

  • Câteva mânăstiri – noi am fost la Mânăstirea Bistrița de Vâlcea și la Mânăstirea Arnota (atenție, drumul este destul de prost), dar în zona Horezu mai sunt câteva, cum ar fi faimoasa Mânăstire Dintr-un Lemn.
  • Am mai ajuns și pe Chiele Bistriței, unde este și o mică peșteră a liliecilor; drumul în sine, pe chei, deși unul forestier, este foarte frumos.
  • În apropiere este și Horezu, cunoscut pentru ceramica sa. În afară de multele magazine cu oale și farfurii pictate, puteți da și peste vreun atelier deschis, unde să vedeți pe viu cum este prelucrat lutul, pictat și ars pentru a deveni vasele cunoscute în toată țara.

A doua zi de tabără a fost dedicată dulciurilor de Paști, cozonac și pască, în prima parte a zilei, pentru ca în a doua să pregătim o cină fastuoasă, cu ingrediente de la Lidl.

Cea de-a treia zi a fost despre brunch-ul de Paști, la care ne-au fost alături făina de la Băneasa, ciocolata și cacaoa de la Nestle, lactatele de la Olympus, gemurile și zacuștile de la Răureni, iar pentru decorul mesei ne-am folosit de farfuriile și decorațiunile de Paști de la Meli Melo Deco.

După ce am terminat cu toții să pozăm mesele și preparatele, am reușit să ne și bucurăm de ele, ca la o masă veritabilă în familie, pentru că deja ne știm de atâta vreme, am gătit de atâtea ori împreună, încât chiar suntem ca o familie.

Așa a fost la ediția precedentă la care am participat.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.