Sandvișurile de frigănele sunt deja foarte populare, așa că m-am gândit că n-ar strica să popularizez și sandvișul de clătite americane. Nu este nimic complicat, trebuie doar să te bazezi pe un truc la îndemână pentru a obține cel mai bun sandviș de clătite cu cremă de ciocolată.
INGREDIENTE
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 1 lingură zahăr
- 1 plic praf de copt
- 6-7 linguri făină
- 100 ml lapte
- 8 linguri cremă de ciocolată
PREPARARE
Primul pas este pregătirea ciocolatei. Se pune câte o lingură de cremă de ciocolată pe hârtie de copt și se întinde grosier, pentru a obține un disc. Se dau discurile la congelator pentru minimum 15 minute.
Se pregătește aluatul de clătite americane, care trebuie să aibă o consistență mai groasă decât cel pentru clătitele clasice. Se bat ouăle, se adaugă sarea, zahărul, praful de copt și făina și laptele alternativ.
Se toarnă aluatul în două tigăi concomitent, puse pe foc mic, iar când încep clătitele să facă bule de aer la suprafață, se așază un disc de cremă de ciocolată înghețată pe una din clătite și se pune deasupra cea de-a doua, cu partea mai puțin coaptă în jos. Se mai lasă jumătate de minut și se ia de pe foc.
Căldura va topi crema de ciocolată, care se va amesteca cu aluatul încă parțial necopt, obținându-se astfel un sandviș de clătite cu cremă de ciocolată care se scurge apetisant în farfurie la tăiere.
Eu am servit aceste minunății cu înghețată de fructul pasiunii.
TIP: înghețăm crema de ciocolată ca să fie ușor manevrabilă. Dacă vreți să folosiți în loc un cubuleț de ciocolată, acesta nu va avea timp să se topească până să se ardă clătitele.