Ai mâncat o zi, două, dar la un moment dat ți s-a luat de atâta cozonac și pască. Și uite cum ai rămas cu jumătate de cozonac care riscă se se usuce în dulap. Așadar, ce să faci cu cozonacul rămas?
Primul pas este congelatorul, prietenul meu bun care mă salvează de fiecare dată când am rămășițe din diverse mâncăruri sau ingrediente. Așa cum pâinea se păstrează foarte bine la congelator, la fel și cozonacul. Așa că puteți să îl feliați și să îl puneți în pungi individuale, felie cu felie, în congelator, pentru a-l scate oricând aveți pofta de ceva dulce. Sau de un mic dejun precum cel pe care vi-l propun mai jos.
Pentru că pofta m-a îndemnat să ajung la această rețetă de upgradare a cozonacului sau a frigănelelor. Sau a amândurora. Așadar, doamnelor și domnilor, iată ce să faci cu cozonacul rămas:
Frigănele de cozonac cu apă de trandafiri
INGREDIENTE:
- 3 felii de cozonac
- 200 ml lapte
- 50 ml apă de trandafiri
- 1 lingură zahăr (brun)
- 1 ou
- 50 g unt
- zahăr pudră
PREPARARE
Pentru partea de preparare vă invit să urmăriți filmulețul de mai jos, cu amendamentul că este în limba engleză, însă sunt convinsă că vă prindeți din acțiune chiar și dacă nu înțelegeți engleza.
Acum, că știți ce să faceți cu cozonacul rămas de Paști, vă urez brunch plăcut și noroc!
Istoria frigănelelor, aici.
Frigănele sărate, aici.
Spumantul de care m-am bucurat în timpul brunch-ului îl găsiți aici.
[…] de frigănele sunt deja foarte populare, așa că m-am gândit că n-ar strica să popularizez și sandvișul de […]