Mic dejun în București

CEL MAI BUN MIC DEJUN DIN BUCUREȘTI

fresh de portocale

Un an de zile, săptămână de săptămână, m-am îndeletnicit cu vizitatul localurilor de luat mic dejunul în București. Am vrut să arăt că poți să ieși și în altă parte decât la Fratellini, Rue du Pain sau Frudisiac. Și chiar și așa, în cincizeci și ceva de episoade, tot nu am acoperit toate cafenelele și bistrourile din oraș, ca să nu mai zic de hoteluri. Pentru că da, am arătat și că la majoritatea hotelurilor ce servesc mic dejun poți intra pentru a lua masa, fie plătind o taxă unică pentru tot ce ai poftă să mănânci, fie comandând a la carte.

Am ajuns așadar în locuri mici sau mai mari, nou-nouțe sau cu vechime pe piața horec din București, am ajuns în locuri care arată absolut superb și în locuri în care mâncarea m-a impresionat.

Top 5 cele mai bune mic dejunuri

După ce am gustat și analizat, am făcut și topul meu al celor mai bune experiențe. Nu sunt într-o ordine anume, ci vă arăt care sunt cele mai bune 5 mic dejunuri din București.

Cumva cea mai mare surpriză am avut-o la ARC Bakery, despre care recunosc că nu știam prea multe, dar de când am fost acolo la primul mic dejun am tot revenit.

La Hilton poți lua mic dejunul clasic pentru hotel, în restaurantul Roberto’s. Eu nu am fost acolo. Ci la Cafe Athenee, cafeneaua din lobby, acolo unde am avut parte de unele din cele mai bune ouă florentine și omlete din tot ce am încercat până acum.

O altă surpriză plăcută a reprezentat-o mic dejunul bogat de la Suento by Gram.

Deși este unul din locurile consacrate de mic dejun și brunch din București, parcă îmi era poftă de o shakshuka regulamentară, așa că am trecut spre sfârșitul anului și pe la Doncafe Brasserie, unde am avut parte de încă o masă delicioasă.

La fel a fost și mic dejunul cu de toate de la 5ensi, un loc pe care l-aș încadra cu ușurință și la secțiunea de mai jos. Și unde, dacă vreți să fiți aventuroși de dimineață, au niște cocktailuri cu gin minunate.

Știu că am zis top 5, dar parcă aș vrea să mai menționez încă un loc: Primus, unde au niște ouă Benedict bune-bune.

Câștigători la design

Și pentru că vă ziceam că uneori hrana ochiului este la fel de importantă ca cea a stomacului, am ales și câteva localuri care arată foarte bine, unde vă recomand să mergeți pentru atmosfera.

Când am fost eu la micul dejun de la Gargantua Dorobanți era localul cu care eram obișnuită, plăcut, dar nu spectaculos. Între-timp l-au redecorat și arată desprins din reviste.

La Nor nu poate fi altfel decât spectaculos mai ales datorită poziționării, însă și imaginea din interior este o desfătare pentru ochi.

La Simbio merită să îți petreci diminețile de vară în grădină, dar ai grijă să îți rezervi masă pentru că s-au mai prins și alții cât de frumos este locul și este aglomerat chiar și pentru mic dejunurile din timpul săptămânii.

Pavilion Lounge este cafeneaua din lobby-ul hotelului JW Marriott, loc unde poți intra pentru o cafea și un croissant și încă niște variațiuni pe temă, dar care are o eleganță că îți umple apoi ziua.

Disclaimer:

Acestea sunt părerile mele făcute pe baza vizitelor de la momentele respective în locații. Din păcate nu pot garanta pentru constanța produselor și serviciilor, dar spun că merită totuși încercat. :)

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.