decadenţa gustului

3 REȚETE DE SMOOTHIE ENERGIZANT

Azi începe oficial acea perioadă a anului pe care o detest: iarna. Sunt așa de puține lucruri care îmi plac la ea, încât sunt practic inexistente. Așa că în perioada asta încerc să îmi îmbuătățesc viața cum pot. Iar fructele exotice sunt o variantă. Și de curând am primit și o propunere drăguță de la Gourmandelle, cea de a face un smoothie energizant. Bine, ea nu a specificat că trebuie să fie energizant, dar așa m-am gândit eu că ar fi frumos să fac pentru mine.

Provocarea ei a venit pentru un concurs, „Smoothieul meu preferat cu G21 Perfect Smoothie Vitality”, la care pot câștiga un blender G21, un blender profesional, care face multe și rezistă la temperaturi extreme ale ingredientelor, dar sinceră să fiu nu asta m-a atras. Ci provocarea de a fi creativă cu coșul de fructe pe care mi l-a trimis cu ajutorul gustautentic.ro. Și asta am făcut.

Nu m-am putut rezuma doar la un smoothie energizant, așa că am pregătit trei. În trei culori. Nu mă pricep la nutriție și la toate componentele bune pe care ingredientele le au, așa că nu o să mă erijez într-o expertă care vă dă sfaturi cum să combinați elementele. Eu știu doar că fructele respective au multe vitamine și fibre, care ajută, mai ales în perioada asta a anului. În rest, e vorba pur și simplu de gust.

Smoothie energizant verde

INGREDIENTE:

  • 1 kiwi
  • 1/4 ananas
  • 1/2 măr
  • 1 cm ghimbir
  • 1 lingură susan (alb și negru)
  • apă

Toate se blendează împreună cu un pic de apă, în funcție de cât de gros vrei să iasă.

Smoothie energizant galben

INGREDIENTE:

  • 1/4 ananas
  • 1/2 portocală
  • 1/2 pară
  • 1 păstaie cardamom decojită
  • apă

Inițial trbuia să blendez toate ingredientele, dar pentru live-ul de pe facebook am fost cam aiurită și am uitat să pun și cardamomul, așa că am decis să pun pulberea deasupra. Și până la urmă a arătat mai bine așa, deci dacă vreți să arate bine, puneți la început pulberea deasupra și înainte de a-l bea, amestecați cu o linguriță.

Smoothie energizant purpuriu

  • 1/2 rodie
  • 1 banană
  • 1 mână afine congelate
  • 100 ml lapte de cocos

Laptele de cocos poate fi înlocuit cu apă, dar în cazul ăsta adăugați vreo 3-4 linguri de fulgi de cocos.

 

Acestea fiind zise și făcute, aș vrea să vă spun că mă retrag să hibernez și ne vedem la primăvară, dar nu mă lasă inima. Așa că mă duc să îmi torn un prosecco, ca să mă înveselesc și să îmi imaginez că sunt la malul mării. Fructele exotice din coș mă ajută.

3 Comments

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.