Cineva a zis la un moment dat de un souffle și brusc mi s-a făcut poftă. Iar eu, din păcate sau din fericire, încă nu m-am prins, așa funcționez: un mic imbold și imediat mi se face poftă de ceva. Iar acum mi s-a făcut poftă de souffle de broccoli sau conopidă.
Dar nu îmi place în mod special să fie așa moale legumele cum sunt de regulă în acest tip de souffle. Așa că am făcut o variantă în care nu am prefiert broccoliul, ca să își păstreze crocănțeala.
Souffle de broccoli
Ingrediente:
- 1/2 linguriță unt
- 1 căpățână broccoli
- 2 ouă
- 200 ml smântână dulce
- 1/2 linguriță piper roz sfărâmat
- 1/2 linguriță pulbere de usturoi
- 200 g cașcaval
- sare
Preparare
Broccoliul se taie în buchețele, iar tulpina se taie felii subțiri. Se unge tava ceramică cu unt. Se așază feliile de broccoli pe fund și deasupra buchețelele. Se amestecă gălbenușurile cu smântâna, condimentele și 150 g cașcaval ras. Se bat albușurile spumă și se încorporează în crema de gălbenuș cu smântână. Se toarnă compoziție peste broccoli și se presară restul de cașcaval ras.
Se acoperă cu folie de aluminiu, ca să se păstreze umiditatea în interior și broccoliul să se gătească în propriul abur. Se dă la cuptor 45 minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă 15 minute ca să se facă crusta de cașcaval deasupra.