Mai mult decât un cheesecake brownie, este un pumpkin cheesecake brownie. Adică un cheesecake cu piure de dovleac, combinat cu un blat de brownie. Practic sunt două prăjituri delicioase într-una. Și cum încă este sezon, am zis de ce nu, hai să împărtășesc și cu voi rețeta, mai ales că mă știți fană a prăjiturilor cu dovleac.
Pumpkin cheesecake brownie
INGREDIENTE:
- 120 g unt
- 80 g ciocolată neagră
- 1 lingură cafea instant
- 1/2 cană zahăr alb
- 3/4 cană zahăr brun
- 3 ouă
- 3/4 cană făină
- 1/4 cană cacao
- 200 g cremă de brânză
- 1/2 cană piure de dovleac
- nucșoară
- 4-5 cuișoare
- sare
PREPARARE:
Pentru blatul de brownie: Se pune untul la topit. Când s-a topit, se adaugă ciocolata și se închide focul, lăsând ciocolata să se topească în căldura untului topit. Se adaugă cafeaua instant și un vârf de sare. Se amestecă jumătate de cană de zahăr alb cu jumătate de cană de zahăr brun și se toarnă amestecul de ciocolată cu unt. Se amestecă și se adaugă două ouă și jumătate de cană de făină. La final se adaugă cacaoa și se amestecă bine.
Pentru cheesecake: Separat se bate cu mixerul crema de brânză și se adaugă un ou și piureul de dovleac și se amestecă bine. Se adaugă un sfert de cană de zahăr brun și un sfert de cană de făină, un vârf de sare, nucșoară rasă și cuișoarele zdrobite.
Se toarnă compoziția de brownie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează și apoi se toarnă deasupra compoziția de cheesecake și se nivelează. Se dă la cuptorul preîncălzit la 200oC pentru aproximativ 35-40 minute. Se lasă să se răcească și se porționează.
Tip: Eu iau un dovleac, îl curăț și îl pun la fiert în aburi, apoi îl transform în piure, pe care îl porționez și în pun la congelator pentru când mai am nevoie. Varianta mai de durată, însă cu un gust mai intens, este să puneți dovleacul la cuptor și când s-a copt, să îl blendați pentru a obține piureul.