călătorii Diverse Video

CE SĂ MĂNÂNCI LA DUBAI [video]

mâncare tradițională

Până să revin cu aspectele turistice ale deja faimosului Dubai, v-am pregătit mai jos un platouaș cu de toate de mâncare de pe acolo.

Dacă aș spune că Dubai este un melting pot de gastronomii și culturi, nu aș fi prea departe, pentru că emirezii au adoptat mult din tradițiile culinare ale veneticilor și le-au transformat în feluri autentice. India a avut o mare influență asupra bucătăriei arăbești din zonă, dar odată cu dezvoltarea Dubaiului în metropola care este astăzi, gastronomii din toate colțurile lumii și-a făcut loc în restaurante mai mici sau mai mari, din zone main stream sau cartiere de muncitori, în food cout-uri sau pe plaje.

În scurtul meu sejur nu am apucat să gust prea mult din gastronomie locală și nici să mă desfăt în zecile de restaurante cu renume mondial. Dar mi-am deschis apetitul și vreau să mă mai întorc.

Veți vedea în filmuleț experiența mea la brunch-ul fundației culturale a emirului, însă la ei pe site puteți face rezervări și la alte mese ale zilei. Mâncarea nu a fost wow, nu a fost nici rea, însă experiența în sine, toate informațiile pe care le primiți, locul, totul merită banii.

Centrul cultural este într-o zonă de patrimoniu a Dubaiului, în Dubaiul vechi, unde case autentice recondiționate au acum funcționalități turistice și administrative, iar în această zonă, pe lângă diversele magazinașe cu suveniruri și nu numai, veți descoperi tot felul de restaurante și cafenele interesante. Noi ne-am oprit (de două ori, chiar) la Arabian Tea House și la Nablus și, din păcate, nu am apucat de data aceasta să ne afundăm în „bombele” din bazar pentru o experiență cât mai autentică. Dar nu-i nimic, mai există și o dată viitoare pentru asta.

Din ceea ce mă documentasem că se poate mânca din bucătăria locală, am bifat o serie, cum ar fi lipiile ce la ei se numesc khameer și se mănâncă cu brânză topită și sirop de curmale. Tot în aceeași formulă se mănâncă și chebab, niște clătite mai groase. Și dacă tot sunt la capitolul dulciuri, am gustat gogoșile cu șofran, servite cu sirop de curmale, denumite lugaimat. Din bucătăria indiană au preluat sambosa, care sunt asemănătoare samoselor indiene, un fel de pateuri, dar și machboos, un orez cu mirodenii, lămâi conservate și carne, asemănător biryaniului, deși și acesta este foarte frecvent în bucătăriile emireze. Și, evident, kunefele, desert tradițional în toată acea zonă de lume.

Dar mai multe despre toate acestea, vedeți în vlogul din Dubai.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.