călătorii

VACANȚĂ ÎN SKIATHOS

bourtzi skiathos

Am ajuns săptămâna trecută cu primul charter în Skiathos, micuța insulă grecească din Nordul mării Egee. Nu am stat decât o zi, pentru că am fost într-un infotrip care profita de întoarcerea avionului gol, dar mi-a fost de ajuns ca să văd cât de frumoasă este insula.

48 km2, 6000 de locuitori și 60 de plaje (declarate de Conde Nast printre cele mai frumoase plaje din lume) sunt cifrele care definesc insulița, dar și o vegetație parcă mai bogată decât în alte locuri din Grecia, o pistă de avion foarte scurtă, de după gardul căreia poți să vezi avioanele trecându-ți efectiv pe deasupra capului și proximitatea insulei Skopelos, devenită faimoasă după filmul Mamma Mia, care s-a turnat acolo.

Noi am ajuns devreme în insulă și ne-am oprit direct la micul dejun la Bourtzi, care este considerat și unul din cele mai frumoase restaurante din Skiathos, aflat în capitala insulei. Este situat cumva pe o mică peninsulă, fiind înconjurat de apă. Poți să vezi de la terasă atât avioanele care vin și pleacă de pe aeroportul din apropiere, cât și vasele de croazieră, velierele sau feriboturile care fac legătura dintre insule. Ai și o priveliște către vilele frumos înșirate pe mal și, pentru d-ăștia ca mine, câteva locuri de poze spectaculoase.

Am plecat de acolo pe mare către plaja Koukounaries, poate cea mai cunoscută din Skiathos, cu o deschidere amplă, nisip fin și o perdea de vegetație la marginea ei. De pe plajă am urcat pentru un pic de relaxare pe terasa hotelului Skiathos Palace, ce are o vedere panoramică asupra plajei și mării, evident, dar și o piscină măricică.

Următoarea oprire, pentru prânz, de data aceasta, a fost la hotelul Oniro, cu o altă terasă spectaculoasă cu piscină, ce privește de deasupra mării către oraș. Sfârșitul excursiei a fost în Skiathos Town, unde am avut timp liber de explorat străduțele pitorești cu bouganvillea multicoloră și ziduri strălucitor de albe.

Senzația pe care mi-a dat-o Skiathos-ul la început de sezon, este de insulă liniștită, de odihnă. Este doar la o oră distanță cu avionul (charterele de la Aerotravel sunt în fiecare sâmbătă) și datorită dimensiunilor restrânse, este ușor de explorat, fie cu mașina închiriată, fie cu autobuzul local, despre care am auzit că circulă destul de bine. În plus, din port sau de la micile agenții locale poți antama diverse excursii pe mare, fie până în muzicala Skopelos, fie în alte explorări marine. Câteva mânăstiri și o cetate medievală sunt obiectivele de bifat când ești în vacanță în Skiathos. Dar cum plajele sunt de fapt motivul pentru care ai alege mica insulă verde, cred că aș vrea să mă întorc aici, ca să fac un top și al celor mai frumoase plaje din Skiathos, așa cum am făcut, de exemplu, cu Koh Phangan.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.