Am văzut printr-o emisiune culinară și de călătorii această rețetă de plăcintă creață cu brânză și mi-a rămas în minte, așa că am zis să o încerc și eu, fiind foarte simplu și rapid de făcut. Este o rețetă provenită din zona Grecia-Turcia și, nefiind mare patiserie implicată în ea, vă spun că am făcut-o strict ochiometric. Dar aveți și video-ul atașat, astfel încât să vă fie mai ușor să urmați pașii și să vedeți rezultatul final.
Pentru plăcinta creață cu brânză din imagine am folosit un pic mai mult de jumătate de pachet de foi de plăcintă. Aici depinde de cât este de mare tava în care vreți să o faceți. Important este să tăiați fâșiile, pe care să le creponați după cum vedeți în video.
Am amestecat 100 ml apă minerală cu jumătate de pachet de praf de copt, un ou și vreo 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui. Am sfărâmat un pachet mic de brânză feta și am amestecat toate aceste ingrediente pentru a obține un sos. Am turnat peste foile așezate buchețele în tavă și am dat plăcinta creață cu brânză la cuptor la 180 grade Celsius pentru aproximativ 25 minute sau până devine aurie.
Separat am amestecat o linguriță de pastă harissa (sau puteți folosi orice sos picant, precum srisacha) cu un borcănel mic de iaurt grecesc și l-am pus în recipientul din mijlocul plăcintei.
Este o rețetă foarte ușor de făcut și de succes la petreceri, v-o spun din proprie experiență. Adună oamenii în jurul ei.