călătorii decadenţa gustului Diverse Video

CE SĂ MĂNÂNCI ÎN COLUMBIA

marea careibelor

Ca de fiecare dată când plec undeva, îmi fac o documentare temeinică în ceea ce privește bucătăria locală, băuturi, fructe (mai ales dacă plec în destinații exotice) și obiceiuri culinare. Dacă despre Peru știam că este patria ceviche-ului încă dinainte de a începe căutările, despre Columbia nu știam nimic.

Am citit bloguri, site-uri și m-am uitat la vloguri. Și, evident, mi-am făcut o listă lungă.

După 3 săptămâni acolo pot să spun că nu m-a impresionat mâncarea columbiană, cu o singură excepție: supele! Sunt maeștri la asta. Nu am apucat nici să mănâncă grătarele de carne pe care columbienii le adoră, dar am profitat cât am putut de mult de fructele de mare și peștele din Marea Caraibelor, care, din păcate, erau mereu prăjite. Pentru că le plac prăjelile din plin. Și brânza.

Street food decent. Cafea proastă (spun băutorii – pentru că toată cafeaua bună pleacă la export, așa cum se întâmplă mereu în țările sărace). Fructe nu suficient de savuroase (cu excepția papayei, care era mereu bună și aromată și a avocadoului imens și gustos). Dulciuri foarte dulci, sucuri foarte dulci.

Dar cel mai bine este să veniți cu mine în videoul de mai jos, prin Bogota, Salento, Cartagena și Palomino pentru a descoperi tot ce am gustat, ce mi-a plăcut și ce nu, pe unde am mâncat și ce am băut.

Alte chestii despre Columbia, aici.

1 Comment

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.