călătorii când îi chinuie talentul celuloză

CĂLĂTOR PRIN ȚARA LOR

Pe coperta cărții Călător prin țara lor mai stă scris și numele autoarei, Cristina Iliaș. Da, Iliaș, as in mama mea. Așa că înainte să vă povestesc despre carte, vreau să spun asta: ea este mama și sunt mândră de ea!

Mie lumea îmi spune că scriu bine. Poate că așa este. Însă mama scrie foarte bine. Altfel decât mine. Mama merge pe emoție, pe descrieri atât de picturale încât nici căutările de poze de pe google nu pot ilustra mai bine un loc din lumea asta pe care ea l-a vizitat. Poate că nu s-a plimbat ea așa de mult ca alții, dar acolo unde a fost, a fost cu toată inima, cu toată suflarea ei, a simțit locul, nu s-a dus pentru imaginile generatoare de like, nici pentru bifarea listei de obiective marcate în ghidurile turistice.

Mama este o călătoare pasionată. Înainte de Revoluție vizitase tot ce permitea regimul comunist, iar după, nu a ratat nicio ocazie de a pleca. De la ai mei am moștenit și eu pasiunea de a porni în descoperirea Planetei. Așa că am călătorit însoțită de părinți când eram mică, apoi singură de cele mai multe ori, dar și alături de mama de câteva ori în viața adultă, pentru că este un partener de călătorie simpatic. Călător prin țara lor nu marchează toate vizitele ei, unele mult prea îndepărtate în timp, însă spune povești din Tenerife, Sicilia, Capri, Nepal, Kerala (India), Thailanda, Singapore și Bali. Pe câteva le puteți găsi și pe tuktuk.ro, acolo unde a început prima oară să scrie.

Aproape 400 de pagini de culori, mirosuri, sunete, imagini și emoții. Nu vă așteptați să găsiți prea multe informații despre monumente, deși acolo unde interesul i-a fost trezit, s-a documentat temeinic pentru a înțelege cum a apărut povestea locului respectiv.

Nu o să vă dezvălui mai multe despre carte, o să vă invit, însă, să o cumpărați. Deocamdată Călător prin țara lor se găsește în Cărturești și online la comandă pe comenzi@tuktuk.ro, tuktuk.ro fiind partenerul media al cărții, iar prețul este de 35 lei.

Dacă vreți să o răsfoiți, o găsiți de la jumatea săptămânii aceasteia și la studioul de yoga Sunt un copac.

Pe măsură ce va mai fi disponibilă și în alte locații, voi updata lista de aici.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.