decadenţa gustului Diverse Video

MÂNCARE DE POST EXOTICĂ

curry

În videoul despre mâncarea din Kenya vedeați că odată ce gustam un curry făcut cu iarbă de mare, mi-a venit ideea de a încerca o rețetă similară cu verziturile de la noi. Și cum este plin sezon de frunze gustoase, am venit acasă și am încercat o mâncare de post exotică cu ștevie.

Ingredientele sunt puține și accesibile. Eu am folosit frunze tinere de ștevie, dar aceasta poate fi înlocuită cu spanac, kale sau ce altceva mai aveți voi poftă. Pe lângă verzituri mai aveți nevoie de lapte și ulei de cocos, pulbere de curry, ceapă și usturoi. Atât.

Ceapa și usturoiul se toacă și călesc în ulei. Eu am ales unul de cocos pentru un gust mai intens, dar dacă nu aveți în casă, merge și uleiul de floarea soarelui sau altul cu gust neutru. Am adăugat mixul de condimente curry și am mai lăsat un minut să se dezvolte aromele. Apoi am adăugat frunzele de ștevie tăiate grosier și am amestecat. Într-un minut, două, au scăzut și am adăugat laptele de cocos. Am asezonat cu sare și am lăsat câteva minute pe foc pentru a se întrepătrunde gusturile.

Este o mâncare de post exotică, o alternativă la ceea ce sunteți obișnuiți să gătiți în această perioadă, și care este foarte rapid de făcut.

Nu am dat cantități în această rețetă pentru că multe sunt la latitudinea voastră, de la tipul de frunze ales, la cantitatea de curry pe care o vreți în mâncare. Mixul de condimente diferă de la un producător la altul, așa că adăugați treptat, pentru a regla gustul după preferințe. Mai bine puneți mai puțin la început și mai adăugați odată ce ați pus toate ingredientele.

Pont: Folosiți laptele de cocos de gătit, cel de la conservă, nu cel de la cutie de carton, care este mult mai diluat. Cel din conserve are o consistență mai cremoasă, pretabilă mâncărurilor gătite de tip curry.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.