decadenţa gustului Diverse Video

CHILAQUILES, O VARIANTĂ DE MIC DEJUN

mancare mexicana

Când eram mică, duminica era ziua în care tata pregătea mic dejunul, iar specialitatea lui erau ochiurile pe pat de roșii. Când am crescut și am început să studiez domeniul culinar, am aflat că era vorba despre shakshuka, faimosul fel de mâncare provenit din Orientul Mijlociu, pe care l-am pregătit și eu aici.

De curând, însă, am descoperit și această variantă de mic dejun provenită din Mexic, chilaquiles, care este oarecum din aceeași familie cu toate versiunile de shakshuka și m-am pus imediat pe testat. Mi-a plăcut ce a ieșit și o voi repeta. Iar ceea ce îmi place este că e destul de versatilă și adaptabilă după gust.

O să vă las pașii de pregătire în video-ul de mai jos. Cât despre ingrediente, aveți nevoie de roșii, ceapă, usturoi pentru sos, la care apoi este musai să mai aveți tortilla chips, pentru că despre asta este chilaquiles de fapt. De aici mai departe, totul este la latitudinea voastră, fie că puneți ochiuri sau nu, fie că adaugați avocado, ceapă verde, ardei iute ori brânză și, de ce nu, niște coriandru proaspăt, pentru gustul autentic mexican. Aș fi pus și eu, doar că nu am găsit prin zonă atunci când am făcut-o și am renunțat.

Acestea fiind spus, vă urez buen provecho!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.