În urmă cu vreo două săptămâni aveam ocazia să particip la episodul pilot al unei serii de workshop-uri culinare organizate de Sorin Vlad împreună cu diverși chefi: Secretele unui chef.
Prima ediție a fost una dedicată bloggerilor culinari, însă de la următoarele, ele se vor adresa tuturor doritorilor de a surprinde secretele chef-ului invitat. De data aceasta a fost Liviu Lambrino, un chef crescut din Masterchef, cu background de publicitate, un profesionist pe care eu îl apreciez foarte mult și sper să mai am ocazia să învăț multe chestii de la el.
Workshop-ul acesta a fost despre rață și nu s-a limitat doar la a asista la un live cooking, ci a fost și o interacțiune și schimb de opinii foarte fructoasă.
Starterul pregătit a fost unul de inspirație asiatică, deși eu l-aș numi mai curând fusion, pentru că am testat combinația dintre inimile de rață trase la tigaie, stropite apoi cu o reducție de sos asiatic și acompaniate de pimientos de padron, ardei prăjiți ca pe coastele iberice. Pentru felul principal Liviu a ales un piept de rață gătit după metoda sous vide fără instrumentarul aferent (voi reveni despre asta cât de curând) și acompaniat de un piure de dovleac și un sos de portocală cu anason.
De la anul, adică de foarte curând, seria de workshop-uri Secretele unui chef va intra în pâine cu noi bucătari gata să își împărtășească cunoștințele și experiența.
Foto: Alex Bisi & Alina Miron