Mi-am făcut colecție de băuturi!
Asta pe scurt. Mai pe lung, am îmbinat două din pasiunile mele: călătoriile și creatul de meniuri.
Și și mai pe lung, să vă povestesc. Că îmi place să călătoresc, știți deja. Însă una din chestiile care îmi plac cel mai mult la activitatea mea profesională, este să fac meniuri. Pentru evenimente, pentru bistrouri. Și, evident, pentru petrecerile de la mine de acasă. O prietenă a descris foarte bine această îndeletnicire ca fiind curator de meniuri și mi s-a părut ceva minunat. Asta mi-ar plăcea să scriu pe cartea mea de vizită…
Și, uite așa, am mai făcut un meniu. De data aceasta, unul de băuturi, scurt, care îmi și poartă numele. Bine, numele din social media, HypnoticFoodie. Travel Collection by HypnoticFoodie x Ikai este o colecție de trei băuturi de vară pe care le-am creat pentru cafeneaua prietenei mele, Ghazaleh, Ikai.
Să ne înțelegem, nu am inventat apa caldă, ci doar mi-am folosit cunoștințele, gustul, experiența pentru a combina ingrediente care se potrivesc.
Travel Collection by Hypnoticfoodie are două băuturi pe bază de cafea rece și un long drink.



Olymp Raspberry Dalgona
Grecia este un must pe lista oricărui călător, iar noi, românii, suntem foarte încântați de această destinație, de mâncarea și frappe-ul său. De aici a pornit inspirația pentru această băutură. Dar i-am dat o notă fructată, cu zmeură proaspătă și lapte vegetal, peste care am adăugat un strat de dalgona, faimoasa cafea instant care a creat isterie în pandemie.
1001 nopți Ice Latte
Mereu am fost fascinată de Orientul Mijlociu, încă de pe vremea când citeam în copilărie 1001 de nopți. Ulterior am ajuns în zonă și, deși mai am încă multe de explorat în lumea arabă, am avut ocazia să gust cafeaua cu cardamom și să mă „îmbăt” cu miresmele trandafirilor nu doar din grădini, ci și pe care îi pun în mâncare, deserturi și băuturi. Așa că am combinat cele două arome într-un ice latte cu pulbere de cardamom, sirop de trandafiri și petale de trandafiri deasupra.
Spicy Thai Vodka Tonic
Puține cocktailuri mi-au rămas în minte în mod special, însă unul pe bază de vodcă infuzată cu ardei iute pe care l-am băut la rooftop-ul hotelului Sofitel din Bangkok, este printre cele memorabile. Și pentru că Thailanda este una din țările mele preferate din lume, i-am adus aromele în acest vodka tonic with a twist. Vodca este infuzată cu ardei iute, iar în pahar, ca garnish, am adăugat felii de ardei iute și o tijă de lemongrass proaspăt.
Meniul Travel Collection by Hypnotic Foodie este disponibil la Ikai în săptămâna 8-15 iunie.
Ikai, str. Panait Istrati 96-98, București