Am descoperit pe Instagram această rețetă, făcută aproximativ așa, și mi s-a părut foarte interesantă, așa că m-am apucat să o încerc. Iar rezultatul mi-a plăcut foarte mult, deci merită împărtășit cu voi. În plus, este și destul de ușor de făcut, ca majoritatea rețetelor de aici.
Prăjitură cu căpșuni și matcha
INGREDIENTE
- 80 g biscuiți (digestivi) – eu am folosit unii trași în ciocolată pe o parte
- 50 g unt
- 240 g ciocolată albă
- 500 ml frișcă lichidă
- 1 plic gelatină
- 2 lingurițe matcha
- 500 g căpșuni
PREPARARE
Biscuiții de zdrobesc și se amestecă cu untul topit, iar apoi se presează în formă. Eu am folosit o formă cu fund detașabil cu diametru de 18 cm. Am lăsat apoi blatul să se întărească în frigider, până am preparat restul ingredientelor.
Ciocolata se topește la foc mic cu 100 ml frișcă. Se ia de pe foc și se toarnă 300 ml frișcă rece. Se presară două lingurițe de matcha și se amestecă bine. Separat se prepară un plic de gelatină cu 100 ml frișcă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, și se toarnă în crema de frișcă și matcha.
O parte din căpșuni se taie pe jumătate și se așază pe margini în picioare, cu tăietura lipită de pereții formei, iar în mijlocul tartei se așază căpșunile întregi, cu vârful în sus. Se toarnă crema printre căpșuni și se dă la rece minimum 2 ore. Eu am pus și o farfurie deasupra pentru a păstra căpșunile jos și a crea un spațiu pentru decor.
La servire am presărat încă puțină matcha deasupra și am pus în mijloc căpșuni tăiate cubulețe.
Este un desert ușor, delicat și gustos.
