Este moda cu pastele roz. Și zic hai să le încerc și eu. Bine, rețetele pot varia, dar inevitabil conțin sfeclă combinată cu ceva, care astfel ajunge să producă sosul roz ce învăluie pastele. Versiunea încercată de mine este cu un sos făcut la rece (dacă nu pui fierberea sfeclei, având în vedere că poți cumpăra sfecla gata fiartă din orice supermarket – eu mi-am fiert-o pe a mea la aburi și am lăsat-o să se răcească), deci așa, mai de vară.
Paste roz (2 porții)
INGREDIENTE:
- 200 g spaghetti
- 1 sfeclă medie fiartă
- 1 cutie cremă de brânză
- 1 borcănaș mic iaurt grecesc (10% grăsime)
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță praf de usturoi uscat
- 4 linguri parmezan ras
- 2 linguri fistic sărat zdrobit
- sare
PREPARARE:
Pastele se pun la fiert în apă sărată din abundență. Într-un blender sau robot se pun crema de brânză, iaurtul, sfecla tăiată bucăți, uleiul de măsline și praful de usturoi. Se mixează într-o pastă fină. Se potrivește de sare. Țineți cont că dacă ați pus suficientă sare în apa de fierbere, mai sunt și pastele sărate și deasupra veți mai presăra parmezanul și fisticul, care sunt și ele sărate. Se amestecă pastele cu sosul roz, punând și aproximativ o lingură, două, din apa de la paste care să „dezlege” sosul și să îl facă să adere mai bine la paste. Puneți pastele roz în farfurie și presărați deasupra parmezan ras și fistic zdrobit.
Găsiți toți pașii în rețeta video de mai jos: