decadenţa gustului Diverse Video

PRĂJITURĂ DE CIOCOLATĂ CU UNT DE ARAHIDE

desert de ciocolata

Eu am etape în care mă apucă pofta de câte ceva. Toamna este clar cu dovleacul. Adică prăjituri cu dovleac. Iar acum se pare că sunt în faza de ciocolată. Adică ciocolata este mereu printre favorite, dar s-a nimerit acum să am chef de mai multe prăjituri de ciocolată și să încerc diverse rețete. Cea de astăzi este despre una din combinațiile mele preferate din toate timpurile: ciocolată și unt de arahide.

Prăjitură de ciocolată cu unt de arahide

INGREDIENTE:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 100 g unt
  • 100 g unt de arahide + 3 linguri
  • 120 g zahăr
  • 4 ouă
  • 1/2 cană cacao
  • 6 linguri smântână de frișcă

PREPARARE:

Se pun la topit la bain marie 170g ciocolată cu untul și untul de arahide (păstrând separat cele 3 linguri). Când s-au topit, se omogenizează cu o spatulă și se adaugă zahărul, ouăle unul câte unul, amestecând cu putere după fiecare ou, și cacaoa. Se toarnă aluatul într-o formă de prăjitură unsă cu unt (eu am folosit o formă de silicon) și se dă la cuptorul preîncins la 200oC pentru 30-35 minute.

Când este gata, se scoate din cuptor și se pregătește glazura.

Se topește ciocolata rămasă cu smântâna și se încălzește untul de arahide rămas la bain marie sau microunde. Se toarnă ganache-ul de ciocolată peste prăjitură și se întinde cu spatula. Cu o lingură se toarnă linii de unt de arahide peste glazură și apoi, cu o scobitoare, se trasează linii perpendiculare, alternând sensurile, pentru a obține modelul. Vedeți exact cum se face în video-ul de mai jos.

Este o prăjitură de ciocolată cu unt de arahide foarte consistentă, așa că sfatul meu este să o tăiați în felii mici, deci vă ajunge pentru mulți invitați. Sau multe mic dejunuri la cafea, așa cum am făcut eu.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.