decadenţa gustului Diverse Video

PASCĂ DE CIOCOLATĂ FĂRĂ FĂINĂ

prajitura de ciocolata

Cozonacul îmi place mult. Dar nu mi-au plăcut niciodată păștile clasice, cu mult blat, fie el făcut și din aluat de cozonac (la noi în casă așa se făceau mereu, însă am mai mâncat pe la alții și cu alt tip de aluat, mai de pâine, aș zice). Și da, variantele moderne de pască cu brânză au devenit acum cheesecake-uri și cele de pască cu ciocolată, au devenit prăjituri de ciocolată.

Tocmai pentru o astfel de pască cu ciocolată am căutat eu variantă și am găsit această rețetă foarte simplu de făcut.

Pască de ciocolată

INGREDIENTE:

  • 200 g unt
  • 280 g ciocolată neagră
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 păstaie vanilie
  • 100 g fulgi cocos
  • 2 linguri cacao
  • sare și fulgi de sare Maldon
  • opțional: frișcă, mascarpone, înghețată

PREPARARE:

Ciocolata tocată se amestecă cu untul și se topesc la bain marie. Separat, într-un bol se bat bine ouăle cu zahărul, semințele din păstaia de vanilie și un vârf de sarea până se îngroașă, vreo 5 minute. Se adaugă aproximativ 3/4 din fulgii de cocos și se continuă mixarea încă un minut. Se încorporează încet, prin mișcări circulare, ciocolata topită.

Se tapetează o formă cu hârtie de copt, se unge cu unt hârtia și se presată o lingură de cacao, care se împrăștie uniform peste unt. Se toarnă aluatul, se bate tava de blat de câteva ori pentru a lăsa să iasă bulele de aer și se dă la cuptorul încins la 180oC pentru 40-45 de minute.

Se scoate din cuptor, se lasă la răcit un pic și se presară cu cacaoa rămasă, fulgi de sare Maldon și fulgii de cocos rămași. Se poate servi cu o cupă de înghețată de vanilie, de mascarpone sau de frișcă, ori simplă.

Tips: Eu am pus cam jumătate din cantitatea de zahăr pe care am găsit-o în rețeta originală pentru că nu îmi place să fie excesiv de dulce și, să nu uităm, și ciocolata are zahăr în ea. Pentru timpul de gătire de 40-45 minute, prăjitura are textura de pască cu ciocolată, mai coaptă, însă pentru o textură mai apropiată de lava cake (deși nu vreți să fie așa lichidă precum o lava cake atunci când aveți o prăjitură mare, pe care doriți să o tăiați felii), lăsați-o mai puțin la cuptor.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.