decadenţa gustului

RAFFAELLO DE DOVLEAC

andra ilias

Am pregătit zilele trecute plăcinta mea clasică cu dovleac și mi-a rămas un castronel de piure de dovleac, așa că mi-a venit ideea să mai creez un desert cu ajutorul lui. I-am zis Raffaello cu dovleac pentru că aveam și fulgi de cocos în cămară, așa că i-am folosit pentru a finisa bomboanele făcute, de altfel, din doar trei ingrediente.

Raffaello de dovleac

INGREDIENTE:

  • 250 g piure de dovleac
  • 220-250 g biscuiți (în funcție de umiditatea dovleacului)
  • 130 g ciocolată albă
  • 20 g fulgi de cocos

PREPARARE

Pentru piureul de dovleac am pus la fiert în aburi bucățile de dovleac curățate și apoi le-am pasat. Biscuiții i-am mărunțit în robot și i-am amestecat cu piureul de dovleac și ciocolata topită în bain marie. Textura trebuie să fie una cremoasă, dar destul de tare, astfel încât să se poată modela în palme în formă de bilă. Pentru modelaj, udarea palmelor periodic ajută la a nu se lipi și a obține bile perfecte. Acestea se tăvălesc prin fulgii de cocos și se dau la rece ca să se întărească ciocolata.

Tips:

  • Dacă alegeți să fierbeți dovleacul în apă, piureul final va fi mai umed, așa că va avea nevoie de mai mulți biscuiți, care e posibil să altereze gustul. Eu l-am fiert în aburi, dar pentru un gust și mai intens puteți încerca să coaceți bucățile de dovleac.
  • Eu am ales biscuiți petit beurre, dar puteți încerca și cu biscuiți digestivi, totuși căutați unii cu un gust cât mai neutru.

După cum ziceam, acest Raffaello de dovleac este doar metaforic numit așa, împrumutând de la faimoasele bomboane doar cocosul și ciocolata albă, dar este un desert de sezon rapid și excelent pe care puteți să îl pregătiți și pentru tratarea copiilor de Halloween, că tot a început și pe la noi moda cu petrecerile pline de dulciuri de sfârșit de octombrie.

Încercați și o variantă mai complicată de bomboane cu dovleac.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.