Mie nu îmi plac ouăle fierte. De fapt, nu îmi place albușul fiert, gălbenușul îl ador. Dar, din păcate, proporția este în favoarea albușului… iar zilele acestea este plin de ouă fierte în jurul meu. Ce pot să fac cu el? Păi o salată, aș zice.
Însă m-am gândit la o salată de ou light, adică ceva mai ușoară pentru ficat, salată pe care am prezentat-o și în emisiunea de joi de la Neața. Diferența față de o salată de ou obișnuită este că am folosit iaurt în loc de maioneză pentru a crea liantul, sosul în care se scaldă bucățile de ou fiert.
Salată de ou
INGREDIENTE
- 5 ouă
- 1 borcănel (125 g) iaurt grecesc (10% grăsime)
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri muștar
- 2 cepe verzi
- 1 legătură de mărar
- sare, piper
PREPARARE
Ouăle se fierb tare și se toacă grosier. Ceapa și mărarul de toacă fin. Se amestecă ouăle cu verdețurile. Se face un sos din iaurtul frecat cu muștar și ulei de măsline. Se amestecă toate ingredientele și se asezonează cu sare și piper.
ALTERNATIVE
O variantă ceva mai delicată de gust se obține cu chives în loc de ceapă verde.
Un alt gust care mie îmi place foarte mult este cel dat de hasmațuchi, care este în sezon în această perioadă. Este un fel de pătrunjel, cu o aromă diferită, însă. Nu îl găsiți în supermarketuri, dar pe la piață sunt șanse mari să dați peste el.
Puteți să o faceți, însă, plină de verdețuri, astfel încât să tocați și să puneți toate bunătățile primăverii: ceapă și usturoi verde sau leurdă, mărar, pătrunjel, untișor.
Sugestie de servire: Pâinea prăjită este o alegere foarte bună, dar părerea mea este că salata de ou merge și mai bine pusă într-un croissant tăiat longitudinal pentru a obține astfel un sandviș foarte rafinat.
Încercați și această variantă de salată de ou