Nu, acești mucenici muntenești cu arome orientale nu vin din perioada în care fanarioții stăpâneau Muntenia, ci vin din inspirația mea, mânată de faptul că nu mă dau în vânt după nuci și scorțișoară. Așa că am căutat aromele alternative de fistic și trandafiri pentru acest desert specific zilei de mâine.
Ca să recunosc, îmi plac mult mai mult mucenicii moldovenești, însă zilele agitate din această perioadă nu mi-au oferit răgazul să dospesc coca pentru ei. Așa că am ales cea mai bună variantă alternativă.
Mucenici muntenești
INGREDIENTE:
- 200 g mucenici muntenești ambalați
- 150 g fistic prăjit sărat
- 50 g miere
- 50 ml apă de trandafiri
- 1 linguriță coajă de lămâie rasă
- petale de trandafir uscate
- boabe de rodie
PREPARARE
Mucenicii se pun la fiert în apă cu puțină sare conform instrucțiunilor de pe pungă. Când au fiert, se adaugă mierea, coaja rasă de lămâie, apa de trandafiri și fisticul curățat și zdrobit. Se lasă la răcit și se pune în castronele, iar deasupra se presară cu petale de trandafir și boabe de rodie.
TIPS: * Eu am folosit coajă de lămâie rasă și pusă la conservat cu zahăr, dar puteți folosi coajă proaspăt rasă, însă aveți grijă să fie de la lămâi bio. * Petalele de trandafiri uscați le găsiți în plafaruri sau magazine de delicatese ori magazine arăbești și turcești.