decadenţa gustului

MUCENICI MUNTENEȘTI CU AROME ORIENTALE

arome orientale

Nu, acești mucenici muntenești cu arome orientale nu vin din perioada în care fanarioții stăpâneau Muntenia, ci vin din inspirația mea, mânată de faptul că nu mă dau în vânt după nuci și scorțișoară. Așa că am căutat aromele alternative de fistic și trandafiri pentru acest desert specific zilei de mâine.

Ca să recunosc, îmi plac mult mai mult mucenicii moldovenești, însă zilele agitate din această perioadă nu mi-au oferit răgazul să dospesc coca pentru ei. Așa că am ales cea mai bună variantă alternativă.

Mucenici muntenești

INGREDIENTE:

  • 200 g mucenici muntenești ambalați
  • 150 g fistic prăjit sărat
  • 50 g miere
  • 50 ml apă de trandafiri
  • 1 linguriță coajă de lămâie rasă
  • petale de trandafir uscate
  • boabe de rodie

PREPARARE

Mucenicii se pun la fiert în apă cu puțină sare conform instrucțiunilor de pe pungă. Când au fiert, se adaugă mierea, coaja rasă de lămâie, apa de trandafiri și fisticul curățat și zdrobit. Se lasă la răcit și se pune în castronele, iar deasupra se presară cu petale de trandafir și boabe de rodie.

TIPS: * Eu am folosit coajă de lămâie rasă și pusă la conservat cu zahăr, dar puteți folosi coajă proaspăt rasă, însă aveți grijă să fie de la lămâi bio. * Petalele de trandafiri uscați le găsiți în plafaruri sau magazine de delicatese ori magazine arăbești și turcești.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close