decadenţa gustului

PUMPKIN SPICE LATTE

băutură de sezon

Este sezonul dovleacului, mâine el este la putere importată de peste Ocean și eu, începând să scriu aceste rânduri, tocmai ce am realizat că nu am făcut nicio plăcintă cu dovleac anul acesta. A făcut mama, însă, și de aia cred că nu am simțit așa tare lipsa. Dar promit să remediez cât pot de repede situația.

Anul trecut v-am dat câteva rețete de dulciuri cu dovleac, de care nu mă dezic nici anul acesta. Dar am mai adăugat la colecție încă ceva: un pumpkin spice latte, adică o băutură bogată, gustoasă și în plin sezon de desfășurare.

Versiunea mea este făcută cu lapte de migdale, pentru că îmi place foarte mult, dar evident că puteți să faceți acest pumpkin spice latte cu orice fel de lapte vegetal sau animal. Chiar am în plan să încerc și varianta cu lapte de cocos, pentru o aromă și mai bogată.

Vă spun sincer că nu am cântărit ingredientele, am făcut cam la ochi și experiență combinația, dar o să încerc să vă dau niște cantități aproximative.

Primul pas a fost să coc dovleacul. Eu am primit un dovleac Hokkaido, adică acea frumusețe mică și simpatică pe care o vedeți în video, dar se poate face cu orice tip de dovleac. Pentru o cană de pumpkin spice latte am folosit 4 linguri de pulpă de dovleac copt. Am adăugat un shot de espresso și de două ori ori mai mult lapte de migdale cald. Am mai păstrat puțin pentru a face spuma de lapte.

Am adăugat zahăr brun, cam două lingurițe rase, puțin piper, un vârf de linguriță de scorțișoară (și încă o dată pe atât pentru pudrat la sfârșit), un vârf de cuțit de nucșoară rasă, și două cuișoare zdrobite.

Am blendat totul și am turnat pumpkin spice latte în cană, iar deasupra am pus spumă de lapte și am pudrat cu scorțișoară.

M-am așezat confortabil în fotoliu cu o carte și m-am bucurat de deliciul de sezon.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.