Nu mai știu unde am întâlnit această rețetă de smochine umplute orientale, dar mi s-a părut foarte interesantă și m-am gândit să o reproduc. După ce am încercat-o și mi-a plăcut mult, am zis că merită să o împărtășesc cu voi pentru că este atât de simplu de făcut și de gustoasă.
Nu o să vă dau cantități exacte pentru că nu vorbim de o prăjitură, ci de niște aperitive cu fructe sau hors-d’œuvre sau gustări, spuneți-le cum vreți, care se pot face după gust.
INGREDIENTE
Aveți nevoie doar de 4 ingrediente: smochine proaspete, labneh, fistic prăjit și miere.
V-am spus în postarea trecută că e momentul când o să vă înnebunesc cu smochinele și iată că mă țin de cuvânt, mai ales că mi-am cules singură din copac o găletușă de smochine.
Labneh este un iaurt gros și ușor sărat, provenit din Orientul Mijlociu, pe care îl găsiți de cumpărat în general prin măcelăriile și băcăniile arăbești sau turcești. Dacă nu găsiți, puteți încerca și cu iaurt grecesc în care puneți puțină sare. Nu foarte multă pentru că veți avea și fisticul sărat.
PREPARARE
Smochinele se crestează în cruce pe partea cu codița și se așază pe foaie de copt pe o tavă. Se dau la cuptor pentru 10-15 minute la 200oC, astfel încât să se înmoaie puțin. Se scot și se lasă alte 10 minute la răcit. Fisticul curățat de coajă se zdrobește grosier. În fiecare smochină se pune o linguriță de labneh. Deasupra se presară fistic și miere.
OPȚIUNE
Puteți înlocui mierea cu sirop de rodie pentru un gust mai acrișor al smochinelor umplute.