decadenţa gustului Diverse Video

TORT PĂDUREA NEAGRĂ

tort de ciocolată

Cam cu o lună înaintea zilei mele de naștere, mi s-a pus pata că aș vrea să îmi fac un tort Pădurea Neagră sau Foret Noir. Și m-am pus pe căutat rețete, mai ales că detectasem o sursă delicioasă de vișine din vișinată, pe care aveam de gând să le folosesc din plin în tort. Doar că niciuna din rețete nu m-a satisfăcut pe deplin, așa că mi-am compus singură tortul din mai multe variante…

Și cum mă știți generoasă, am zis să împărtășesc și cu voi rezultatul. Am optat pentru un naked cake, adică un tort neîmbrăcat un cremă sau glazură, care lasă să se vadă interiorul, pentru că mi se pare cumva mai sexy așa. Doar e dezbrăcat, nu?!

Tort Pădurea Neagră

INGREDIENTE:

Blat

  • 105 g făină
  • 50 g cacao
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 6 ouă
  • 210 g zahăr + 2 linguri
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 100 ml vișinată
  • sare

Cremă

  • 500 g frișcă lichidă
  • 200 g ciocolată albă

Umplutură

  • 400 g vișine din vișinată fără sâmburi

Decor

  • 100 g ciocolată neagră

PREPARARE:

Ouăle se bat cu zahărul și zahărul vanilat până își triplează volumul. Se adaugă apoi prin cernere făina, cacaoa, praful de copt și sarea și se amestecă cu ouăle cu o spatulă prin mișcări ușoare, de jos în sus. Se toarnă în forma de tort și se dă la cuptorul preîncălzit la 180oC pentru 40-45 minute.

Se lasă la răcit blatul și când s-a răcit complet se taie în 3 blaturi subțiri.

Se face un sirop din cele două linguri de zahăr, 100 ml apă și vișinata și se însiropează blaturile.

Frișca lichidă rece se bate până se întărește. Ciocolata albă se topește la bain-marie și se amestecă cu frișca bătută.

Pentru asamblare, pe blatul de la fund însiropat se așază o treime din crema de frișcă și se pun vișinele astfel încât să acopere întregul blat. Se așază al doilea blat și se repetă operațiunea. Blatul de deasupra se însiropează și el și crema rămasă se așază preponderent în mijlocul lui, întinzând puțin spre margini, doar cât să lipească cârlionții de ciocolată. Peste movila de cremă se așază multe vișine.

Pentru decorul de ciocolată se poate folosi direct un peeler de legume cu care să desprindeți fâșii de pe o tabletă de ciocolată sau se poate topi ciocolata neagră și întinde pe o suprafață plană rece. Se dă apoi la frigider să se întărească și cu ajutorul unui cuțit cu lama lată (precum satârul), se desprinde ciocolata în strat subțire, formând astfel cârlionții, care se așază pe margine, în jurul movilei de vișine.

Se lasă un pic la rece astfel încât să se întrepătrundă aromele.

Aveți grijă pentru că această variantă de Tort Pădurea Neagră nu este destinată copiilor, fiind plină de alcool!

2 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.