călătorii

10 LUCRURI DE ȘTIUT ÎNAINTE DE A PLECA ÎNTR-O VACANȚĂ ÎN KENYA

safari

M-am întors acum două zile dintr-o vacanță în Kenya, în care am plecat înaintea primului charter de români, charter ce a ajuns și subiect de braking news la televiziunea kenyotă. Dar pentru că săptămânal câte un avion pleacă din București cu destinația Mombasa, m-am gândit să vă pregătesc o serie de informații necesare înainte de a vă îmbarca pentru o vacanță în Kenya,

Despre părerile, impresiile și emoțiile pe care Kenya le-a sădit în colecția mea de travel, revin într-o altă postare. Dar până atunci, hai să vedem ce este important de știut.

  • 1. Pentru a intra în Kenya ai nevoie de o viză de turist ce se obține online și costă 52$ și un cod QR generat în urma completării tot online a unui formular de sănătate.
  • 2. Dacă vrei să pleci cu bani cash la tine, dolarii sunt preferați în Kenya. De multe ori poți plăti direct cu ei, dar nu la magazine, ci la comercianți privați.
  • 3. Mombasa este imediat sub Ecuator și soarele arde foarte tare. Deci cremele de protecție sunt mai mult decât necesare.
  • 4. Din aprilie și până în iunie, început de iulie, în Kenya este sezonul ploios, așa că dacă plecați în perioada următoare, așteptați-vă la ploi zilnice, dar care nu sunt de lungă durată. Ploile mai scad și temperatura. Acum, în martie, când am fost eu, este cea mai călduroasă lună. Însă tot ploile aduc și sezonul de malarie.
  • 5. Eu nu am făcut niciun vaccin, iar pentru malarie nu există un vaccin, ci niște pastile care, din păcate nu prea se găsesc pe la noi. Febra galbenă a fost, teoretic, eradicată din Kenya, așa că nici pentru aceasta nu trebuie făcut vaccin.
  • 6. Internetul este bun pe rețeaua locală de telefonie. Eu mi-am luat cartelă de la Safari. Pentru că aveam de lucru în vacanța în Kenya, am ales cel mai mare plan tarifar, cu 35 GB și multe minute (care veneau la pachet) pentru 50$, dar sunt și alte opțiuni, mai mici și mai ieftine. Este un magazinaș Safari chiar la ieșirea din aeroport, înainte de parcare, dar dacă nu apucați să vă opriți acolo, nu e problemă, pentru că sunt multe altele peste tot, pe la orice centru comercial.
  • 7. Este o țară săracă, cu salarii mici, așa că toată lumea se așteaptă să primească bacșișuri de la turiști. Iar prețurile pentru tot ceea ce înseamnă turism, sunt la nivel european, de la restaurante la excursii sau la sticlele de alcool cumpărat din supermarket.
  • 8. Drumurile sunt destul de proaste și se circulă foarte haotic, deci distanțele, deși nu foarte mari, se parcurg într-un timp mai lung. Chiar și așa, merită să părăsiți resort-ul pentru excursiile în savană, la safari sau pentru o partidă de snorkeling alături de delfini și corali la Wasini Island.
  • 9. Ca în multe țări calde, maimuțele sunt peste tot, chiar și în curțile hotelurilor. Și, așa drăgălașe cum sunt, trebuie să știți că sunt și furăcioase. Deci aveți grijă pe unde vă lăsați ochelarii, bijuteriile și mai ales mâncarea, pentru că vă puteți trezi cu ele șutite de o maimuțică jucăușă. Tocmai de aceea veți vedea că multe clădiri au gratii până la ultimul etaj.
  • 10. Kenya este o țară preponderent creștină, însă populația din zona de coastă este mai curând musulmană. Totuși, nu este o țară musulmană, deci ținuta turistelor nu trebuie adaptată la fel ca în Orientul Mijlociu. Sunt obișnuiți cu turiștii, așa că pantalonii scurți, maiouțele și costumele de baie decoltate sunt la ordinea zilei. Ca să nu mai spun că și kenyenele tinere creștine umblă în rochii foarte scurte și mulate.

Acestea sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le știți înainte de a pleca într-o vacanță în Kenya. În zilele viitoare, voi reveni cu atracțiile țării, de la safari și bariera de corali, la mâncare și Mombasa.

1 Comment

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.