Undeva pe la începutul carierei mele de foodie, cineva cu experiență mi-a zis că îți dai seama cu ușurință despre mâncare dintr-un restaurant, după felul în care este gătit risotto-ul. Și cum acest fel de mâncare este unul care îmi place mult, nu ezit să îl comand de câte ori am poftă. Din păcate, însă, am avut și multe surprize neplăcute de-a lungul anilor, chiar din restaurante cu pretenții.
Înainte să îl gătesc prima oară, credeam că e ceva destul de complicat. Acum, departe de mine această părere. Poate că durează ceva, pentru că trebuie să permiți orezului să își elibereze treptat amidonul, astfel încât să capete acea textură cremoasă, însă în afară de asta, cred că este o rețetă destul de simplă.
Și pentru că aveam prin congelator o porție de fructe de mare, le-am chemat pe două prietene la mine să le hrănesc într-o zi friguroasă cu un fel de mâncare ce să le aducă aminte de vară: risotto cu fructe de mare.
Rețeta, pași și ce am făcut noi acolo, le găsiți pe toate în vlog-ul de mai jos, iar protagonistele sunt Mihaela Gurău și dr. Merve Oruç, rezident de dermato, de aici și glumele noastre despre cum ne rezolvă ea cu Botox și alte minunății.