decadenţa gustului

IDEI PENTRU MASA DE REVELION

rețete de revelion

Din păcate, anul acesta trebuie să revenim în general la vechile obiceiuri de Revelion, cele din perioada în care noi, ăștia mai bătrâni, petreceam acasă, fie în varianta cu familia, în jurul mesei și televizorul deschis, fie în varianta bairamurilor în care ne duceam la supermarket și cumpăram baxuri de Cola și Fanta și Busuioacă de Bohotin și fiecare aducea de acasă câte un castron sau platou cu câte ceva.

20 de ani mai târziu, oferta de băuturi s-a diversificat, oferta de catering nu că s-a diversificat, ci există, ceea ce pe atunci nu puteam vorbi, dar și pasiunea pentru bucătăreală s-a dezvoltat în mulți, iar posibilitatea de a găti și altceva în afară de salata de boeuf este practic nelimitată datorită multitudinii de rețete și ingrediente.

Și tocmai de aceea, înainte de tradiționala mea postare de Revelion cu recapitularea anului și planurile de viitor, fac acum o recapitulare de idei pe care vi le recomand pentru masa de Anul Nou. Și cum știți, la mine în general găsiți rețete rapide și destul de simple, dar de efect, așa că veți avea timp și de unghiuțe și un pahar de prosecco înainte de a veni invitații.

Ce ar fi să începeți masa cu un platou cu brânzeturi? Iată aici câteva idei și reguli de bază.

Puteți începe servirea mâncărurilor chiar cu o supă, care îi va surprinde pe invitați, precum este cea de chimen.

Și tot la aperitiv puteți pune pe masă două tarte care arată spectaculos, dar sunt ușor de făcut: cu sparanghel sau cu legume.

De Revelion cică se mănâncă pește, ca să te strecori prin noul an precum peștele prin apă. Dar eu vă propun și niște scoici, care sunt foarte rapide și de efect. Dar dacă vreți neapărat pește, avem și pește!

Felul principal poate fi și unul clasic, dar with a twist: rață cu varză sau pui ori curcan la cuptor.

Ca să încheiați apoteotic, vă las aici rețeta mea de creme brulee, tortul cu Oreo și căpșuni și foarte simpla Lava Cake, pe care să o combinați cu o înghețată de vanilie (clasic) sau de mango (curajos).

Pentru desert sau de pus pe bufet, vă recomand bomboanele cu dovleac și ciocolată albă care au făcut furori printre prietenii mei.

Pentru a doua zi dimineață, ce ați zice de un mic dejun de inspirație exotică? Mexican sau din Orientul Mijlociu să fie?

V-a mai rămas cozonac? Ce ați zice de niște frigănele?

Cred că cu aceste 15 rețete v-am dat măcar câteva idei care să vă ajute de Revelion, așa că spor la gătit și poftă bună!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close