decadenţa gustului

CLĂTITE CU DOVLEAC

dovleac

Hai că iar vin cu dovleacul la înaintare, dar în perioada asta profit de el, așa că în weekend m-am gândit să fac niște clătite cu dovleac. De fapt sunt clătite americane, pancakes, cu pire de dovleac și dovleac caramaelizat presărat deasupra.

Cineva care a văzut poza mi-a spus că sunt arse clătitele, însă nu vă speriați, nu sunt arse. Piureul de dovleac caramelizează clătita, la fel și zahărul brun, și dacă nu le lăsați suficient pe foc, gustul de praf de copt din clătită va fi prea puternic și neplăcut.

Este o variantă minunată de brunch, care umple casa de mirosul dulce al dovleacului copt și lângă care eu aș desface și o sticlă de prosecco rece și plin de bule, care să deschidă papilele.

Clătite cu dovleac

INGREDIENTE (pentru 6 bucăți)

  • 150 g făină
  • 150 g pire de dovleac
  • 150 ml lapte bătut
  • 4 linguri zahăr brun
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf de sare
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 400 g dovleac crud curățat
  • ulei de floarea soarelui

PREPARARE

Primul pas este pregătirea bombonelellor de dovleac. Dovleacul crud se taie cubulețe de mărimea mazărei și se dă la cuptor să se coacă. Durează în jur de 45 minute. Separat se pregătește piureul de dovleac prin a pune dovleacul la fiert în abur și apoi a-l pasa. Se amestecă făina cu zahărul brun, sarea, praful de copt, piureul și laptele.

Se pune câte o picătură de ulei în tigaie și se prăjesc clătitele cu dovleac. Se întorc în momentul când fac bule de aer la suprafață și se mai lasă un minut.

Se amestecă mascarponeul cu zahărul pudră și se freacă pentru a fi pufoasă.

Se servesc clătitele cu dovleac cu o lingură de cremă de mascarpone și cubulețele de dovleac carmelizat deasupra.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.