celuloză niuzuri

JOSEPH HADAD OMUL

carte

Trebuie să încep acest articol cu o mărturisire: înainte de a-l cunoaște personal pe chef Joseph Hadad, nu îmi plăcea deloc de el, mi se părea un îngâmfat și jumătate. Iar când mai auzeam cunoscuți că vorbesc foarte frumos despre el, îmi dădeam ochii pe spate. Dar, prin natura meseriei, am ajuns să interacționez și eu cu el. Și mi-am dat seama că este fix ca în cazul meu, când toți cei care nu mă cunosc mă consideră o fițoasă îngâmfată. Și nu că nu aș fi, dar când ajung să mă cunoască, mai descoperă și altceva acolo.

Și uite așa am ajuns să lucrez mai îndeaproape cu Joseph Hadad omul, să stăm zile în șir și să povestim la masa înaltă din bistro-ul Caju despre copilăria sa, despre școala de bucătari, despre mentorii săi și călătoriile, culinare sau nu, prin lume. Toate acestea se regăsesc în volumul pe care l-am scris acum ceva vreme și care abia săptămâna trecută a fost lansat pe piață la editura Curtea Veche.

În documentarea mea am descoperit un om vulcanic și pasionat de ceea ce face, care atunci când îți vorbește de mâncare te face să simți deja gustul preparatului în gură, care ține la toate detaliile când vine vorba de munca sa și de restaurantele care îl reprezintă.

Și alături de poveștile de viață l-am tras de limbă și despre gusturile copilăriei sale, pe care acum ne este mai ușor să le înțelegem pentru că volumul Joseph Hadad Omul se încheie cu 18 rețete tradiționale, culese din bucătăriile marocană și tunisiană, cele cu care a crescut Joseph.

Mi-ar fi plăcut ca scrierea mea să rămână așa cum am gândit-o și simțit-o, așa cum l-am văzut eu pe chef Hadad și pe omul Jospeh, însă înțeleg că există și jobul de editor și că nu toți vedem lucrurile la fel. Dar este bine și așa, esența rămâne neschimbată.

Așa că vă invit să îl descoperiți pe Joseph Hadad omul în cartea ce se găsește acum în librăriile fizice sau online.

1 Comment

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.