Acum, tocmai acum, când mă pregăteam să închei seria mic dejunurilor din București, s-a trezit YouTube-ul să schimbe layout-ul de editare!… Pentru că în acest episod am fost să iau masa la Gram Bistro, în Piața Victoriei, frățiorul mai bătrân al Suento by Gram, la care am fost acum vreo lună jumate. Și voiam și eu să fac video-ul frumos, să pun la finalul lui pe YouTube trimitere către episodul de la Suento, dar nu mai am de unde. Sau nu mai știu eu de unde. Either way, nu mi-a ieșit. :(
Revenind la oile noastre, trebuie să vă spun că pot fi și vaci și capre, pentru că brânzeturile cu mucegai, cele despre care vorbesc în episodul de la Gram Bistro, pot fi făcute din orice tip de lapte. Vă povestesc, așadar, despre cum au apărut aceste sortimente, pe unde se consumă și tot așa. Mai ales că mulți ani brânza cu mucegai era considerată o delicatesă. Și la mine în familie, când eram mică și mai puneau ai mei mâna pe câte o bucată de brânză cu mucegai albatru, o prețuiau nespus, spre oripilarea mea, recunosc, care nu înțelegeam cum pot mânca așa ceva. Între-timp gusturile mi s-au mai schimbat și am început și eu să o apreciez.
Iar acum, în zilele noastre, vă las cu povestea și vă urez cele cuvenite azi. Mă întorc în forță peste câteva zile!