Săptămâna trecută am ajuns în Dorobanți la Ana Baking Co. pentru un mic dejun cu o omletă pe care nu am mai întâlnit-o până acum prin meniuri: omletă cu zacuscă.
Așa că m-am gândit să vă povestesc și despre zacuscă. Din păcate nu am găsit prea multe informații în căutările mele online, dar sper ca într-o zi să am timp să studiez de prin biblioteci mai multe și despre mâncărurile din zona noastră, balcanică, pentru că sper că vă este tuturor clar că nu există mâncare românească, ci balcanică cu mici variațiuni în funcție de aria geografică.
Ana Baking Co. este în Dorobanți, oarecum vizavi de liceul meu. Bine, sunt mai multe bistrouri ale lanțului, dar noi am ales să mergem la cel din Dorobanți pentru că acolo îmi place mie cel mai mult. Și o să aflați în video și de ce.
În rest, masa a fost completată cu avocado toast pentru Mihaela, prăjituri și băuturi. Așa cum se cuvine de dimineață.