testate

XBODY LA PURE SHAPES

În ultima lună m-am tot îndeletnicit cu niște sesiuni de XBody la Pure Shapes Studio. Mai fusesem și acum vreo doi ani, deci știam deja cam cu ce se mănâncă povestea asta, dar trebuie să recunosc că la început, înainte de a păși pentru prima dată într-un astfel de studio, m-am documentat puțin, pentru că ideea de a pune curent electric pe mine nu părea cea mai prietenoasă.

Ce e XBody?

XBody este un aparat care funcționează pe baza principiului EMS, adică Electric Muscle Stimulation, și mai pe românește, o stimulare electrică a mușchilor. Tot pe bază de stimuli electrici, însă bioelectrici funcționează și mușchii noștri, deci nu e extraordinar și nici nenatural. Doar că activarea musculară este mult mai intensă în acest mod.

Înainte de începerea antrenamentului, îți pui costumul de Robocop, cum îi spun eu, și te conectezi la aparat. Costumul este un fel de frac, o vestă cu coadă, care se fixează peste fund și picioare. Padelele de electrostimulare sunt poziționate pe piept, spate, abdomen, zona lombară, fese, coapse anterioare și posterioare și, adițional, poți pune pe gambe și brațe.

Sistemul este folosit nu doar în studiourile pentru amatori, ci și în sălile în care se antrenează sportivii de performanță, pentru a le îmbunătăți activitatea musculară, și în clinicile de recuperare.

EMS activează 90% din fibrele musculare în timpul unei contracții, iar asta sună destul de promițător, mai ales că merge până în profunzimea mușchiului, ceea ce unele antrenamente simple nu reușesc. De fapt, conform studiilor oficiale, cele 20 de minute petrecute cu electrozii pe tine echivalează cu 90 de minute de antrenament obișnuit.

Avantajele XBody

  • Durează doar 20 de minute și dacă ești mai expeditiv, ca mine, în jumate de oră ai plecat de acolo, cu tot cu dușul și îmbrăcatul… Bine, acu cu venirea frigului, ai mai mult de îmbrăcat.
  • Nu trebuie să te cari cu echipamentul după tine, pentru că primești de la studio, iar antrenamentul poți să îl faci cu sau fără pantofi de sport, și dacă nu vrei să îi iei la tine în fiecare zi, atunci poți să îi lași acolo.
  • Ai propriul tău antrenor și îți poți adapta antrenamentul în funcție de nevoi și capacități.

Mai multe despre electrostimularea musculară în sistemul XBody puteți citi chiar pe siteul Pure Shapes, unde aflați și despre pachetele de ședințe. Mai multe poze găsiţi pe pagina lor de Facebook.Dar tot acolo puteţi citii şi recenziile din partea celor care au încercat şi ei.

PS: Studioul la care am fost eu este situat la intersecția dintre bd. Unirii și Nerva Traian și eu mereu am găsit loc de parcare (ceea ce, în ultima vreme, este un mare plus în București!), dar pe lângă acesta, au mai preluat încă o locaţie nouă în Baba Novac (aproape de Dristor). Locaţiile le puteţi vedea aici.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.