Fix acum o săptămână asistam la o expoziție exclusivistă de artă, o singură reprezentație, ca să zic așa: Raw Intimacy.
La Uzina Electrică Filaret, o fostă uzină (d’oh), unde se mai întâmplă diverse evenimente, un spațiu foarte ofertant, dar greu de încălzit, a avut loc pentru o seară o expoziție de artă contemporană, ținută cu ușile închise.
Mă știți amatoare de artă, mai ales contemporană, așa că m-am bucurat mult când am primit invitația de la prietenii mei, Sorin Duțoiu şi Christian Stan de la Yolo Media, organizatorii evenimentului. Tablourile sunt expresive, dar nu m-au dat pe spate. Ceea ce mi-a plăcut, însă, a fost modul în care curatorul a ales să expună imaginile cele mai explicite: într-o cameră aproape obscură, care te îmbia la descoperire. Fiecare intra curios, încerca să înțeleagă ce se întâmplă prin catifeaua întunericului, acolo unde se distingeau siluetele unor tablouri, apoi inevitabil toată lumea aprindea lumina cea de toate zilele și nopțile – telefonul.
O altă parte interesantă a expoziției, dincolo de efemeritatea ei, au fost tablourile cu meșe de păr. Asta îmi place la arta modernă, că nu se formalizează, că ridică orice idee la rang de expresie artistică.
Connor Tingley, considerat unul dintre cei mai talentați artiști de artă contemporană ai generației sale, a expus 29 de tablouri, 3 dintre ele fiind o colaborare excepțională cu renumitul hairstylist american, Peter Savic. Pentru aceste trei lucrări, cei doi au îmbinat domeniile lor de activitate, Savic aplicând pe tablourile lui Connor meșe de păr ce desăvârșesc subiectul operei artistului.
Invitații au admirat operele artiștilor americani expuse într-un cadru spectaculos, puse în valoare prin jocuri de lumină atent setate, într-o atmosferă unică marcată de miros de tămâie și muzică special concepută în studioul lui A$AP Rocky din Los Angeles. Curatorul expoziției a fost Adrian Buga (ARGO Art).
Cam așa a rezumat comunicatul de presă evenimentul. Iar eu l-aș rezuma așa: o seară interesantă, altfel, cu oameni frumoși și un vibe bun. Îmi pare bine de fiecare dată când se întâmplă ceva cool și pe la noi și îmi pare rău că nu a fost o expoziție deschisă și publicului în zilele următoare.