Și dacă tot facem brânza de capră pane, hai să o integrăm frumos într-un fel de mâncare, așa că am ales o salată de primăvară.
E ultima zi de iarnă, iar eu vreau să celebrez venirea primăverii cu o salată ușoară și gustoasă, cu diverse texturi. Dar toate acestea, pentru a complimenta cum se cuvine brânza de capră Merci Chef pe care am făcut-o pane.
Dar să o luăm cu începutul. Avem una bucată brânză de capră, cremoasă, cu un gust moderat și o textură ușor de folosit (adică suficient de moale încât să o poți întinde pe o felie de pâine, dar și suficient de tare ca să o poți face pane – vă spun toate acestea pentru că am făcut mai multe teste și cu greu m-am decis ce rețetă să vă arăt). Dacă tot am făcut diverse încercări, am zis să mă opresc la cea mai fancy, care, în ciuda aspectului final, este foarte ușor de preparat. Deși o găsiți poate prin restaurante de fițe, o să vedeți în video-ul de mai jos cât de ușor de făcut este. Și dacă nu vă săturați cu propunerea mea, pe Fromageria găsiți o grămadă de alte variante de folosire a brânzei de capră Merci Chef.
Dar, ca să revenim la brânza de capră pane, trebuie să vă spun câteva trucuri.
- Primul este că feliile trebuie să fie tăiate groase, astfel încât să nu se fărâmițeze între degete și să aibă și consistență atunci când o muști sau tai.
- Un alt truc este pesmetul panko (pe care îl găsiți fie în hypermarketurile mai bine dotate, la raionul de produse etnice, fie în supermarketul asiatic din Dragonul Roșu), care dă o textură minunată paneului.
- Dacă nu vă place pătrunjelul, puteți să renunțați la el sau puteți să îl înlocuiți cu alte ierburi aromatice, fulgi de chili pentru cei mai îndrăzneți sau alte condimente care vă sună interesant.
În rest, eu am preferat să iau salată de la pungă, gata spălată, și am folosit căpșuni care merg foarte bine cu brânza de capră. Și aici puteți fi creativi și să vă faceți propriul mix de frunze și fructe.