Acum trebuia să fiu în drum spre Câmpina. Numai că vreme mi-a jucat un pic feste, așa că mă aflu pe fotoliul meu roz din pseudo-biroul meu și lucrez. Și așa mi-am adus aminte că mai am câteva rețete din seria Bunătăți pe care nu am apucat să le pun pe blog, așa că azi vă ofer o porție de broccoli blanchat.
Titlul conține pe lângă „broccoli blanchat” și apendixul „și alte mărunțișuri”. Așa că o să încep cu ele.
Și alte mărunțișuri
♦ Mi-ar fi plăcut să încep weekendul mai devreme, să mă duc să petrec cu oameni dragi și să nu am nicio grijă. Nu a fost cazul, așa că stau acasă și lucrez. Sigur, aș fi putut să mă eschivez, să zic că am plecat și să stau moț în vârful fotoliului, cu o ceașcă de ciocolată caldă și citind una din multele cărți pentru care nu reușesc să îmi fac timp. Dar, pe de altă parte, conștiința nu mă lasă, mă gândesc că tot eu o să mă aglomerez și că dacă sunt aici, hai să mai lucrez măcar câteva ore.
◊ Zilele astea cât încă a fost amorțeală, am ajuns și la două filme care nu sunt nici rele, nici bune. Așa că nu o să le dedic o postare separată. Am văzut Marele Zid care este interesant ca idee, dar are scene mult prea lungi și plictisitoare. Iar 3D-ul, ca și la Doctor Strange, mi s-a părut extrem de slab. Celălalt este o comedie romantică de sărbători, De ce el?, la care am râs, de la care nu aveam așteptări, deci a fost ok. E un film din ăla de să îți clătească un pic creierul, să pleci de acolo relaxat, deci îl recomand să îl vedeți în timpul săptămânii, după o zi grea la muncă.
♦ Vreau o vacanță!
◊ Petrecerea de Revelion a ieșit minunat și sunt mândră că în 10 zile am reușit să punem pe picioare totul, de la zero, muncă pe care alții au făcut-o în luni. Iar asta a însemnat mult pentru mine, chiar dacă nu am apucat să mă odihnesc deloc în perioada asta. Ca să vă dați seama cum a fost, găsiți albume cu poze aici.
Broccoli blanchat
Eu fac parte din acea categorie ciudată de persoane cărora le place broccoliul. Dar asta pentru că știu să îl fac bun. Și tocmai de aia atunci când am început seria de rețete video, a fost printre primele rețete pe care am vrut să le includ. Filmulețul de mai jos pornește de la aceeași modalitate de preparate a unui broccoli blanchat, care apoi evoluează către două gusturi diferite și chiar delicioase.