Cel mai recent video din seria Bunătăți din 5′ în 10′ este această Salată de fenicul cu mentă, așa că pe asta o să vi-o arăt azi. Dar sunt un pic supărată pe mine că am constatat că am vreo 4 video-uri nepublicate pe blog. Am tot fost ocupată și nici nu am vrut să transform blogul într-un canal exclusiv de rețete rapide, așa că atunci când am prins un pic de timp liber, am mai scris și despre una-alta. Dar promit ca în timp să mă reglez cu timing-ul și cum lansez online un filmuleț, să povestesc despre el și pe blog. Adică unul pe săptămână și gata. Dacă nu aveți răbdare să le urc pe toate aici, puteți să vedeți întreaga serie pe Youtube. Și puteți și să vă abonați la pagină pentru a primi notificare imediat ce o nouă rețetă este lansată. Mai ales că joi am din nou zi de filmare și pregătesc un calup de chestii bune-bune și foarte interesante. Și rapide, evident!
Dar să revenim la feniculul nostru. Feniculul sau fenelul este o legumă cu un gust puternic, de care mulți se feresc pentru că nu știu cum să o mănânce. Cum am mai zis-o, nu o să fac niciodată în seria mea de rețete chestii banale, așa că această salată de fenicul cu mentă mi s-a părut numai bună. Și are o calitate dublă: este la fel de potrivită și pentru vremea caldă, dar și pentru vremea rece. Gusturile sunt cu personalitate, atât cel de fenicul, cât și cel de mentă, unite de vinegreta de zeamă de lămâie cu ulei de măsline extravirgin și temperate de fulgii de migdale cu gust subtil, dar cu textură crunchy. Iar pentru carnivori, această variantă de salată merge bine și ca garnitură pentru o friptură de vită gustoasă.
V-am trezit deja papilele gustative? Păi zic să vă uitați atunci cum să faceți această salată de fenicul cu mentă: