niuzuri

BARTENDER ROMÂNIA

Cu băieții de la Exquisite Bar Solutions mă știu de mulți ani de la diverse evenimente și traininguri în domeniul alcooalelor la care am fost. Așa că săptămâna trecută, când am fost la ei să ne prezinte proiectul Bartender România, m-am simțit ca la mine acasă în barul Flair Angel, locul lor de joacă.

Băieții de la Exquisite Bar Solutions

O să încep cu Luca Valentin, pe care îl știți și voi cu siguranță, chiar dacă nu aveți nicio tangență cu lumea asta în care mă învârt eu. Vali este finalist al concursului Românii au talent și apare adesea pe la televizor, invitat pe la tot felul de emisiuni. Dar el nu este doar o vedetă locală, ci este și unul din cei  mai cunoscuți barmani români la nivel internațional, câștigător al tot felul de competiții de profil.

Următorul pe listă este Marius Gogoașă, proprietarul Flair Angel, trainer și, mai mult de atât, un tip foarte pasionat de ceea ce face.

Ultimul, dar nu cel de pe urmă, este Ionuț Ivanov, cu care m-am împrietenit dincolo de tejgheaua barului, campion european de flair (adică de show-uri făcute cu sticlele și paharele în bar), trainer și unul din pionii importanți de la Exquisite.

Toți trei, alături de modelul Alexandra Popescu, au umblat prin țară pentru a descoperi și filma cei mai buni barmani, care apoi au ajuns într-un boot camp, unde s-a alăturat echipei de training și Adrian Cărădeanu, barista și trainer.

Bartender România

Umblatul ăsta prin țară pe la baruri cu renume din Iași, Cluj, Constanța, Timișoara, Oradea și București a fost documentat în seria de filme Bartender România, care se vrea nu doar educativă și nici doar de entertainment, ci un mix demn de un cocktail de calitate. Serialul are șase episoade, din care 4 sunt deocamdată online, următoarele fiind în faza de post-producție. Cursa de scouting a celor mai buni barmani din țară s-a finalizat cu invitarea acestora într-un boot camp la Brașov, unde au avut loc competiții și sesiuni de training, toate acestea fiind filmate și făcând parte din ultimul episod al seriei, pe care nici eu nu l-am văzut încă.

Știam de acest proiect de la Ionuț de ceva vreme, dar nu apucasem să văd toate episoadele. Acum le-am urmărit și mi-au trezit interesul. Îmi place că începe să se miște ceva și pe zona asta, chiar dacă mai e mult până departe. Așa că vă invit să vă delectați cu câte un episod, eventual în pauza de masă de la birou, și în weekend să trageți o fugă până la Flair Angel pentru a încerca cele mai interesante cocktailuri pe care le-ați gustat vreodată și pentru a-i trage de limbă pe băieiți despre orice aveți voi chef să știți din domeniul bartendingului, având în vedere că ei sunt mai mult decât încântați să înceapă să vă povestească. Timp să aveți, atât!

În fotografia de deschidere îi vedeți pe cei trei crai de la răsărit (de la stânga la dreapta: Marius, Vali, Ionuț), cu Alexandra în stânga și Adi în plan secund – asta ca să știți cine care sunt.

1 Comment

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.