Bunătăți din 5' în 10' Video

SALATĂ DE CASTRAVEȚI CU CĂPȘUNI

Vara, când nu ai chef de mâncăruri gătite, legumele asamblate într-o salată sunt cea mai bună variantă pentru o masă rapidă. Dacă mai pui și fructe, cum mi-a zis mie de curând un mare chef din Romania că e în trend (deși eu făcusem salata cu mult înainte de a discuta cu el), atunci obții ceva fresh și gustos. Așa că o variantă ar fi să încercați această salată de castraveți cu căpșuni.

Și cu ridichi și mărar. Și un pic de boia dulce și oțet de orez… dar astea sunt detalii.

Evident că dacă ești ca un prieten de-al meu care nu suportă mărarul, atunci poți să nu îl pui sau sa îl înlocuiești cu altă verdeață. Că na, fiecare cu plăcerile lui. Și cu neplăcerile. Eu, de exemplu, nu suport coriandrul verde. Cu semințele nu am nimic, dar pe cât de mult îmi plac mâncărurile thai și mexicană, pe atât de mult detest coriandrul care vine împrăștiat pe ele, așa că am mereu grijă să cer să nu îmi fie pus.

În această salată de castraveți cu căpșuni am pus și ridichi. Eu am ales să pun ridichi albe doar din rațiuni estetice. M-a întrebat cineva prin intermediar de ce am pus ridichi albe și nu roșii. Ei bine, pentru că m-am dus la piață să cumpăr ce aveam nevoie și am dat peste ridichile astea mari albe, care sunt așa dodoloațe (există acest cuvânt oare?!) și care mi-au plăcut așa de mult, încât am decis să le iau și să le folosesc. De fapt, explicam acest lucru și în video, dar a picat la montaj. Se pare că dezbaterea mea despre cuvântul „dodoloațe” nu a fost suficient de interesantă ca restul procesului de producție… Așadar, salata asta văratică cu castravete și căpșuni se poate face și cu ridichi roșii și cu ridichi chinezești, ideea e că au un gust destul de delicat, dar au textura corcantă care să îmbogățească preparatul.

2 Comments

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.