când îi chinuie talentul

ROMANIAN DESIGN WEEK 2016

Unul din evenimentele mele preferate în materie de cultură, care se întâmplă în București, este Romanian Design Week. Anul acesta nu am reușit să ajung nici la conferința de presă, nici la deschiderea oficială, dar am reușit să ajung în timpul programului de vizitare.

Despre Romanian Design Week

Ediția din 2016 a Romanian Design Week a început pe 20 mai și mai ține până pe 5 iunie, deci mai aveți timp să ajungeți să o vedeți. Dar și să participați la ce evenimente mai au loc în paralel, ca anexe ale manifestării.

Expoziția principală se desfășoară în Piața Amzei, dar dacă accesați site-ul evenimentului veți descoperi acolo și celelalte manifestări. Eu pot să vă spun despre expoziția de torturi pătrate de la Maison V care mi-au dat idei. Deocamdată nu vă spun mai multe. :) Și vă mai spun că până la finalul perioadei, în cadrul Molecule F Concept Store din Promenada, tânăra speranță a modei, Șteff Chelaru va avea un corner de expoziție cu vânzare dedicat numai ei.

În afară de acestea, complexul de evenimente cuprinde magazine, galerii de artă, studiouri de design, ateliere și showroom-uri, care găzduiesc peste 50 de conferinţe, expoziții, proiecţii, ateliere, lansări de produse sau petreceri. Chiar dacă ați deschis televizorul mai târziu și ați aflat de la mine, acum, aceste informații, tot mai prindeți ceva până duminică.

Cum am văzut eu Romanian Design Week

Pe departe, cel mai mult mi-a plăcut locația de expoziție de anul trecut, de la Hanul Gabroveni. Dar nici cea de anul acesta nu e de lepădat. Piața Amzei refăcută arată foarte bine. Păcat, însă, că nu se mai întâmplă nimic în ea. Țin minte că pe vremuri era un punct de referință al orașului. Poate măcar astfel de manifestări să mai fie, dacă nu își mai are rostul de piață.

Expoziția în sine mi se pare ceva mai sărăcuță decât anul trecut, dar tot am descoperit o grămadă de piese interesante. Pe care, de altfel, le-am și grupat în colajul de mai sus. Detaliile lor, le găsiți mai jos:

Coloana din stânga, începând de sus: Design grafic: Type is sexy – Bianca Dumitrașcu. Design grafic: Bloc pentru desen – Dan Crețu & Laura Leonte. Design de obiect: Fotoliu Alecu vs Matei Branea – Ciprian Andrei/ Atelier Mustață.

Mijloc: un caftan superb, de plajă, creație a designerului Irina Marinescu, din colecția Belvedere.

Coloana din dreapta, începând de sus: Design de obiect: Taburete Faug și Masă Alkar – Cristina Branea/ Materia. Design de obiect: Taburet Crețu & Crețu – Anca Ioana Crețu. Design grafic: Type is sexy – Bianca Dumitrașcu.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.