când îi chinuie talentul niuzuri

ART SAFARI LA CICLOP

Este acel moment din an când Bucureștiul mustește de viață artistică. Și îmi place! Să începem cu Art Safari, care se află la cea de-a doua ediție și care, de data aceasta, este într-o locație inedită: parcarea Ciclop de pe Magheru.

Am fost marți seară, la deschiderea pentru invitați, să mă plimb pe acolo și să văd cine e cel mai tare din parcare. Și nu, parcarea nu era goală! Dar nici nu m-am putut decide cine e cel mai tare, pentru că mi-au plăcut mai multe lucrări.

Având în vedere că s-a deschis ieri și ține doar până duminică, ar fi trebuit să vă povestesc de ieri despre acest spațiu artistic, însă starea proastă pe care o aveam ieri nu prea mi-a dat chef de scris și nici măcar niște imagini frumoase nu au putut să îmi învingă gărgăunii și tristețea. Dar să lăsăm melodramatismele și să revenim la ceva frumos. Frumos în adevăratul sens al cuvântului.

parcarea ciclop art safari

Am zis de mai multe ori cât de tare mă încântă asocierea dintre spații industriale, neconvenționale, și artă, iar alegerea făcută de Art Mark (organizatorul Art Safari), nu putea fi mai inspirată. După ce anul trecut au organizat un întreg sistem de corturi lângă Palat, acum au închiriat parcarea Ciclop, un loc care mie mi se pare fascinant. Știam de grafittiurile de pe pereții parcării, care au constituit un eveniment artistic în sine la momentul la care au fost făcute, și mai parcasem acolo de câteva ori, iar locul are un aer retro-modern fantastic. Așa că faptul că au îmbrăcat pereții în suporturi expoziționale nu a făcut decât să pară totul foarte firesc.

art safari

A fost multă lume, am trecut destul de rapid prin zona de muzee de artă de prin țară și am zăbovit ceva mai mult în zona galeriilor de artă contemporană care își expuneau artiștii. Mi-au plăcut destul de multe lucrări, iar pe câteva le-am adunat în colajul de mai sus. Dar, dincolo de asta, este un loc frumos, care îți umple sufletul și pe care merită să-l vizitezi. Iar prețul biletului (15 lei) nu ar trebui să fie un impediment.

1 Comment

  • […] După cum ziceam, este o perioadă cu multe manifestări artistice. Vineri seară  s-a deschis și Romanian Design Week, care ține până pe 24 mai. Și în perioada asta, până pe 29 mai este și expoziția de fotografie World Press Photo, unde am ajuns și eu duminică. […]

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.