În ultima vreme sunt înconjurată de femei gravide sau care tocmai ce au născut. E normal. Am ajuns la acea vârstă. La fel cum se întâmpla cu 14 ani în urmă când, ce să vezi!, eram înconjurată de oameni care dădeau admiterea la liceu… Dar să revenim. Vorbind cu o prietenă care a ales să nască natural, fără anestezii şi alte artificii mi-am adus aminte de o întrebare care mă frământa de mai multă vreme: de ce „miracolul naşterii” trebuie să fie o experienţă atât de traumatizantă?!
Înţeleg rostul acestei experienţe pentru copilul care tocmai vine într-o lume cruntă, este prima lecţie de viaţă şi una din cele mai importante. Însă de ce şi mama trebuie să se chinuie atât de tare? De ce trebuie femeia să îndure o asemenea durere? La fel ca şi în cazul minunatului act de dăruire iniţială în faţa dragostei sau, mai pe româneşte, dezvirginare, de ce naiba femeile trebuie să sufere atât de mult fizic? Şi vai ce momente sublime şi înălţătoare sunt astea. Ştiţi că nu sunt nici pe departe o feministă, însă în cazul ăsta nu pot să nu mă revolt pe Providenţă. De ce trebuie să fie pedepsită o femeie pentru că iubeşte şi pentru că a cutezat să îşi exercite rolul de continuator al speciei?
Acum pe bune, are careva idee ce înseamnă chestia asta la nivel profund spiritual?
Eu creca vine de la masura echilibrului in toate. Da, femeia sufera la nastere, dar e recompensata prin legatura nou creata mama-copil pe care o vad la un nivel mai profund decat tata-copil, chiar daca nu e mereu manifestata in plan fizic.
Cat despre daruirea initiala…..aici gasim noi un posibil raspuns la intrebarea de ce orgasmul la femei e mai lung si mai intens decat la noi:).
Generealizand, orice suferinta neprovocata are rolul sutului in fund ce te impinge acolo unde n-ai fi putut ajunge altfel…
1. chestia cu legatura sa zicem ca e discutabila.
2. orgasmul – poate ca e mai lung (daca avem noroc) pentru ca nu avem parte de el asa des ca voi…
3. m-ai pierdut la aia cu generalizarea! :D
4. > era vorba de suferinta neprovocata de tine insuti, adica nu-ti dai una in cap si apoi astepti sa fie minunat :)
mai clar a spus-o Cristina: „orice lucru bun/frumos cere niste scarificii”
Buna Andra,
Avand in vedere ca fac parte din categoria gravide pe cale sa nasca (luni va fi fericitul eveniment) hai sa zicem ca am avut 9 luni in care sa analizez cat de cat subiectul mai ales ca si eu as fi vrut sa fie natural. Natural nu inseamna neaparat cu dureri – exista anestezia peridurala care te ajuta sa nu simti atat de rau contractiile.
Cred ca la nivel spiritual se poate incadra in chestia cu orice lucru bun/frumos cere niste scarificii. Durerea este „sacrificiul” femeii pentru aducerea pe lume a unui copil. In schimb toate femeile care au nascut natural fara nici o anestezie iti vor spune ca nu-si mai aduc aminte si ca in momentul in care si-au tinut copilul in brate s-a dus toata durerea. Oricum toate cele 9 luni de sarcina sunt intr-o mai mare sau mai mica masura dureroase, datorita schimbarilor care se petrec.
De ce trebuie sa doara … este destul de greu de raspuns la intrebare. Recunosc ca desi m-au durit incheieturile cat m-am „marit” nu pot sa spun ca ma plang avand in vedere ca stiu finalitatea.
Avand in vedere ca este prima lectie pentru copil, poate fi considerata o lectie si pentru mama: a aprecia viata avand in vedere cat de greu este sa o dai cuiva. Te face sa te gandesti mai bine inainte de a face ceva inuman. Cred ca de aceea nu sunt prea multe criminale in serie, iar mamele care nasc copii nedoriti ii abandoneaza, dar nu-i omoara.
Interesant …
1. pai peridurala e o gaselnita de ieri de ani, nu de zeci de mii de ani de cand e specia umana.
2. crede-ma ca desi toate mamele pe care le cunosc sunt 100% topite dupa copiii lor si ar face orice pentru ei, majoritatea nu au uitat cat de oribila e experienta din punct de vedere fizic.
3. de lucrul ala bun si frumos se bucura si tatal, iar pt el sacrificiul este aproape zero.
4. ultimul tau paragraf, da, e chiar interesant ca teorie.
Bună ziua!
Mă numesc David Benedek și scriu lucrarea mea de licență cu titlul Bloguri ca instrumente de marketing în România. Aș vreau să cercetez despre tendințele de blog din România, despre blogosferă și cel mai mult, despre activitatea bloggerilor de marketing. Dacă ai 3 minute și vrei să ajuți un pic, te rog să completezi chestionarul, iar dacă ai prieteni bloggeri, pot să le trimiți și pentru ei. Mulțumesc frumos!
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGpkMlg1QnFhcTAyRzh2MWtlWDFMNlE6MQ