chestii-trestii

LA FARUL DIN BULGARIA

Ziua mea m-a prins anul ăsta în deplasare. Mai exact, în Bulgaria. Nu e tocmai pe lista preferinţelor mele să mă serbez departe de casă, însă măcar aici era frumos şi stăteam la relaxare.

Tocmai ce m-am întors dintr-o vizită de lucru la Lighthouse Resort, un întreg domeniu în apropiere de Balcik. Complexul are mai multe cartiere de vile, unele cu piscină proprie, 6 blocuri mari în sistem apart-hotel, un imens teren de golf şi un hotel mare, proaspăt deschis. De fapt, deschiderea oficială, pentru public, este azi, iar noi am fost primii clienţi ai hotelului. Tot resortul este cocoţat pe coasta abruptă bulgărească a Mării Negre şi majoritatea camerelor hotelului sunt cu vedere spre zarea albastră. Plaja nu o vezi nici din camere, nici de la limita proprietăţii, însă ea există. Este departe şi ajungi cu un microbuz pe care ţi-l pune hotelul la dispoziţie sau cu maşina proprie. Vă spun sincer că acel colţişor de plajă, cu intrarea dificilă în apă din cauza pietrelor, m-a fascinat. Este superb. Hotelul este frumos, spaţios, foarte proaspăt, evident, dotat cu două restaurante (plus un al treilea în cladirea clubului de golf) şi un spa imens cu o piscină acoperită foarte mare, tot felul de saune, jacuzzi, camere de tratamente corporale şi faciale şi o chestie care se numeşte adventure shower, unde intri într-un fel de cabină şi poţi să-ţi alegi o modalitate de a fi udat. Deşi „o modalitate de a fi udat” este puţin spus pentru că pe lângă diversele jeturi de apă, ai parte de un întreg spectacol de lumini şi sunete. Preferatul meu a fost Caraibian Storm, în care pe laterale erai stropit cu apă caldă, iar de sus îţi curgea apă rece, foarte fin difuzată. În faţa hotelului este şi o mare piscină şi zonă de plajă.

Preţurile hotelului nu le ştiu, însă la apart-hotel mi s-au părut chiar rezonabile: 70 euro pe noapte un apartament cu un living şi un dormitor şi 97 euro apartamentul cu două dormitoare plus living, două băi, bucătărie, balcoane. De toate. Oricum, poţi să îţi alegi pachete personalizate după bunul plac, cu numărul meselor, cu activităţile pe care vrei să le faci şi tot aşa. Ce mi-a plăcut, însă, e că e foarte aproape de mai multe chestii. Cum ar fi la câţiva km de Balcik şi Kaliacra şi doar la vreo 40-50 km de Vama Veche. Spre ruşinea mea, m-am plimbat toată Europa, dar la amărâtul de Balcik, la o aruncătură de băţ de noi, nu am ajuns încă. Aşa că în toamnă mi-am propus să trag o fugă de weekend până acolo ca să văd şi eu zona asta de litoral, inclusiv Varna, iar să stau acolo, mi se pare foarte facil.

Poze nu am făcut prea multe, pentru că a fost altcineva din partea agenţie care a făcut tot felul de poze. Dar, aşa, ca să vă daţi seama, uite ce am scos eu cu telefonul.

5 Comments

  • Incerc sa iti trimit niscaiva fotografii cat mai repede cu putinta :D Unele mai trebuiesc si putin editate, prin urmare vor veni pe transe. Oricum ma bucur ca ti-a placut :)

    • mersi, mersi! pai, din lista aia lunga… un parfum hermes. :D si banii de telefon, deci in vreo saptamana, sper, voi avea un nou telefon.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.