nervozări

SĂ FIE BINE! SĂ TRĂIM BINE!…

De câteva zile mi-am pus un status foarte sugestiv atât pe messenger, cât şi pe facebook: „Fuck off!”. Şi toată lumea mă întreabă ce s-a întâmplat. Absolut nimic. Pur şi simplu asta este starea în care mă găsesc în ultima vreme şi la care are viaţa grijă să adauge câte o picătură în fiecare zi.
De exemplu, azi dimineaţă, primesc de la colegii mei un articol despre impozitarea drepturilor de autor. Dar cum? Retroactiv, evident! Pe ultimii 5 ani! S-au trezit ei acum că este nu ştiu ce articol dintr-o lege care susţine că dacă eşti plătit atât pe cartea de muncă, cât şi prin contract de cesiune a proprietăţii intelectuale, pentru aceeaşi activitate, adică aşa cum e plătită absolut toată presa din România şi nu numai, trebuie să plăteşti şi la drepturile de autor aceleaşi taxe, cas-uri, impozite, etc, precum la venitul de pe cartea de muncă.
Teoretic, chestia asta ar trebui să o facă firmele, dar evident că dacă se va aplica, o vor face ei, din banii noştri. Şi pun pariu că nici măcar nu vor trece toate veniturile pe cărţile de muncă ca măcar, dacă va mai exista conceptul de pensie pe atunci, să beneficiem şi noi de fabuloasele sume cu care am cotizat.
Şi zău de nu abia aştept să vină 2012 cu sfârşitul lumii în forma canceroasă pe care o ştim noi acum!…

2 Comments

  • Eu stiam de chestia asta, de mai multi ani, am tipat mult si bine prin Sanoma, si colegii au zis ca sunt eu nebuna. Si toti sefii si HR-ii m-au mintit in fata, ca nu e adevarat. Doar ca tantea de la asigurari medicale mi-a aratat legea, si mi-a explicat ca am de platit vreo 2400 de lei (acu vreo 4 ani, repet. Cati or fi acum, cine mai stie?). Si ce pot sa-mi faca?

  • Asa se incurajeaza munca la negru …de-abia de acum."Statul" nu face decat sa ne fure … e furt pe fatza, ca asa e la noi.Si mie mi-e greata.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.