decadenţa gustului

SOMON MARINAT CU PIURE DE MAZĂRE

somon marinat

Ok. Hai să vă spun cum am ajuns la rețeta asta de somon marinat. Deci, într-o ordine aleatori:

  • 1. Am un prieten obsedat de Suedia, care tocmai se pregătește să plece din nou acolo.
  • 2. Somonul merge cu mazărea.
  • 3. Mazărea merge cu mărarul.
  • 4. Somonul din rețetele suedeze este adesea împerecheat cu mărarul.
  • 5. Tot vedeam pe net somon și alți pești marinați cu zeamă de varză roșie.
  • 6. Somonul merge cu vinul rose, care, după caz, poate fi un Alira Flamma din 2018.

Deci, ținând cont de toate astea, m-am pus pe încercări și căutări. Așa am descoperit cum se face marinarea cu varză și mi s-a părut foarte interesantă. Apoi, am schimbat clasicul sos de pătrunjel cu ulei în sos de mărar. Iar cu piureul de mazăre nu am făcut mare lucru, pentru că nu era de făcut.

Somon marinat

INGREDIENTE

  • 1 varză roșie mică
  • câteva bucăți de file de somon
  • 3 linguri oțet de vin roșu
  • 1 lingură zahăr
  • 1 cuișor zdrobit

PREPARARE

Se obține în storcător sucul de varză. Se amestecă cu oțetul, zahărul și cuișorul. Se pune somonul în marinadă și se lasă câteva ore sau peste noapte la marinat. Apoi se gătește pe tigaie, grill sau la aburi.

Piure de mazăre

INGREDIENTE

  • 500 g mazăre
  • 50 unt sare

PREPARARE

Mazărea se fierbe. Când este moale, se pasează împreună cu untul și se potrivește de sare. Pentru ca piureul să fie unul fin, se trece prin sită, astfel încât să rămână cojile boabelor deoparte. Din 500 g de mazăre proaspătă sau congelată, după ce se îndepărtează cojile rămâne suficient cât pentru două porții.

Sos de mărar

INGREDIENTE

  • 2 legături mărar
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui sau alt ulei fără gust
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • sare

PREPARARE

Mărarul se blanșează și apoi se scoate într-un vas cu apă cu gheață pentru a-i opri procesul de gătire. Se pune în blender cu restul ingredientelor și se mixează până devine fin.

Apoi totul se asamblează după poftă pentru a obține un somon marinat sfrumos și se servește alături de un pahar de vin rose ținut la 10 grade, ca să fie tocmai bun.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close