chestii-trestii

UNUL DIN MENIURILE PERFECTE

Am primit de curând o nouă carte de bucate: Meniul perfect, pus cap la cap de Gordon Ramsay. Şi în weekend m-am jucat cu ea. Am mai şi improvizat, ce-i drept, dar rezultatul a fost chiar foarte bun.

Chiar dacă teoretic a venit primăvara, eu tot în iarnă mă simt, aşa că am ales o combinaţie de meniu de iarnă. Combinaţia propusă de autor. Deşi poţi să îţi faci orice combinaţie ai chef, pentru că fiecare reţetă este pe o treime de foaie, detaşabilă de restul paginii. Mă rog, e haios compusă cartea.

 

 

 

Aşadar am făcut supă-cremă de fasole cu cozi de raci care au înlocuit creveţii din reţeta originală. De asemenea, o altă modificarea a fost fasolea roşie folosită, ieşind astfel o supă roz-lila. La felul următor, reţeta era cu biban de mare, dar ia biban de mare de unde nu-i, aşa că m-am reprofilat pe o doradă. Din păcate, foamea era mare şi am uitat să pozez peştele tocmai scos din cuptor, iar când mi-am adus aminte, era deja parţial ciopârţit. La desert, însă, am fost fată cuminte şi am respectat reţeta în întregime. Bine, hai, fie, mi-am adus şi eu un pic contribuţia. Cu o căpşună…

Oricum, a fost chiar fun să fac toată această masă şi abia aştept să mai fac şi alte meniuri de pe acolo.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close