profunde

FEMEI, BĂRBAŢI…

Am făcut odată sex cu un tip despre care ştiam că este bisexual. Ei bine, da. De atunci, pentru o bună bucată de vreme, Aghiuţă mă numea pseudolesbiană pentru că mi-am tras-o cu un pseudopoponar. Lăsând gluma la o parte, subiectul bisexualităţii este în continuare unul controversat. Era la un moment dat şi un episod din Sex and the City care dezbătea pe tema asta. Luăm ce e mai bun de la ambele genuri, există femei care conduc tiruri şi bărbaţi experţi în machiaj. Societatea a evoluat într-o direcţie unisex. Şi atunci, de ce se mai face atâta caz pe seama celor care aleg să îşi exprime sexualitatea atât cu femei cât şi cu bărbaţi. Discutând cu oameni destupaţi la minte, s-a pus problema dacă te-ar deranja ca partenerul/ partenera ta de viaţă să fie bisexual(ă). Răspunsurile au fost de cele mai multe ori afirmative. Adică: „Nu, frate, nu am nimic cu oamenii aştia. La o adică, nu m-ar deranja să mi-o trag cu unul, dar nu m-aş înhăma la drum lung cu unul.” Sau, de multe ori, pe bărbaţi nu i-ar deranja ca iubita lor să fie bisexuală. Mai ales dacă mai împarte şi cu ei noile cuceriri. Dar când vorbesc cu femei, prea multe sunt oripilate de ideea că soţul lor ar putea să îşi facă de cap cu un alt bărbat. Ei şi ce? Până la urmă, toţi înşelăm. Mai devreme sau mai târziu. Chiar este atât de important genul persoanei adiacente?

8 Comments

  • Eu tot nu-s de acord ca pana la urma toti inselam. A, ca mai devreme sau mai tarziu ajungi sa vrei si pe altcineva, normal, dar una e sa vrei si alta e sa faci. Si daca e vorba de facut eu raman la ideea ca o relatie nu trebuie sa fie neaparat doar intre 2 persoane si ca inselatul e ascunsul, nu faptul in sine. Asa ca atunci cand chiar vrei sa faci ceva cu alta persoana, ai putea macar sa ai coaie sa spui partenerului si sa discutati ce si cum. Bineinteles, in speranta ca si partenerul e receptiv la asa ceva si ar sta sa discute (si eventual sa accepte, in anumite conditii), nu sa faca crize de isterie.

    Dar problema principala cu partenerul bisexual cred ca e nevoia asta ciudata a oamenilor de a simti ca ofera partenerului toate lucrurile de care are nevoie. Presupun ca-i creata din ideea de monogamie, pt. ca daca s-ar impamanteni mai mult conceptul de poly cred c-ar intelege si oamenii mai usor ca nu pot fi perfecti pt. celalalt si asta e ok.
    Oricum, in momentul in care partenerul e atras si de persoane sex opus tie, e clar ca a fi doar cu tine lasa un vid undeva, vid care nu prea poate fi ignorat (cum ignora multi celelalte lipsuri pe care le au din punctul de vedere al partenerului, se pare).
    Cat despre de ce barbatii accepta mai usor ca femeile, poate ca femeile au o nevoie mai mare de a fi totul pt. partener, poate barbatii sunt mai interesati de ce le poate iesi lor (threesome cu inca o tipa) decat de ce-i lipseste partenerei (inca o tipa doar pt. ea), poate imaginea a 2 tipe facand sex e mult mai placuta pt. barbati decat e imaginea a 2 tipi facand sex pt. femei… Cel mai probabil toate la un loc…

  • Terente altceva poti comenta? Ai putea spunde dc anume consideri tu k e stupid cavalary. E foarte simplu sa arunci niste vorbe „terente e un labagiu” fara sa dai si lamuriri. Majoritatea ratatilor fac asta.

  • Nenea terente, presupun ca tu ai fost ala care a incercat sa-mi puna un comentariu si mie pe blog pe aceeasi idee? Ei, nu poate sa apara acolo intrucat blogul e-n engleza si comentariul l-ai scris in romana, desi exista o nota care spune sa nu scrii comentarii in romana. Dar ca sa nu te simti si mai frustrat decat esti deja pt. ca nu-ti vezi „opera” nicaieri, m-am gandit sa-l pun aici ca sa fie toate la un loc.
    Cu permisiunea Andrei, dovada de inteligenta in cauza a luat forma de „esti ingrozitor de prost. as dori sa o futi pe ma-ta moarta cu un cacat in gura, te rog.” (Totusi interesant ca stie sa scrie corect, cu mica exceptie a inceputului propozitiilor cu litera mica.)

  • Andra, se discuta infinit pe tema asta, eu as rezuma problema la o singura idee: daca parintii tai erau pe invers, cum as mai fi citit/scris eu pe glogul tau astazi? natura nu creeaza organisme care nu se reproduc.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.